Hoppa till innehåll

Claes i Sunds krönika

 

Hallandia semestercross part two

Kom fram till Släggarp trots kraftigt regn nästan hela vägen, tänkte att nu blir det nog bättre placering, då det finns lite solskensåkare med i gänget. Vi byggde upp campet och det började regna på riktigt  blåst som ?hagel stora som strutsägg eller mannagryn och åska, svensk sommarväder ?men hellre blött än damm ? men vädret rår vi inte på.

Rullade ut på träningen med dubbla rolloffs och badbyxor, men banan var helt kanonfin, blev knappt sketen och behövde inte dra i rullen mer än en gång. Himlen blå och perfekt värme, kunde inte vara bättre. Det rullade på finfint och kvalen drog igång. Visst kändes det en del i kroppen efter gårdagen, men efter ett tag hade kroppen leat upp sig. Var lite dåligt med kindsare med här tycker jag.⛈???

Final igen och i A var Andre S vår ende representant för dagen då Fransson åkte på problem med yamman, men Andre gasa på och slutade total 25a

I B kämpade Skansen och Jenny på, Skansen tog en tolfte och Jenny blev 20e

Sebbe var på g och vi skulle bara kolla dämpningen, då upptäckte vi att svingbulten gått av så han fick tyvärr stå över ?

I D hade vi med Adolfsson som tog en fjortonde

I E var Jonathan L bäst för dagen med 12e och 8e, Carro 9e och 12e ,  Nicke körde som ett X2000, och krav på dopingkontroll krävdes, men han kom undan denna gång 18e och 15e för honom, trodde i min enfald att jag skulle komma ikapp honom i andra heatet, men trots otroligt smarta spårval och påslag som fått Cairoli att häpna, och en självinlärd hoppteknik där man inte hoppar högt eller långt, spöa han självförtroendet ur mig, 113e totalt för mig . Kling var på hugget och närmade sig med expressfart men heaten var för korta 22 och 20e. Sami 24a och 22a.

Då var denna semestercrosshelgen slut, två mycket bra arrangemang. Stort tack till Värnamo, Hallandia och Fam Gustafsson. En mycket trevlig helg med massa underbara människor. Nu tar jag med ett gott gäng kindsare och åker på crossemester i härliga Skaraborg

GLAD SOMMAR PÅ ER.  Claes i Sund

Värnamo semestercross part one

Vi rullade in i Värnamos depå och byggde upp lilla kindsbyn, vi var som vanligt ett gott gäng. Väderprognosen var relativt positiv för tävlingen, iallafall för oss som körde finalerna lite tidigare, ibland är det en fördel att inte vara så snabb.  C och B-finalerna var fuktiga och sista A-finalen var kraftigt fuktig.

Men allt i rätt ordning, banan var kanonfin när vi rullade ut på träningen och det var riktigt kul. Träningsgrupperna körde på och kvalen inleddes. Det var lite nytt folk med, kul med lite nya ansikten.

Finaldax A-final ett och två. Blåafarankörande Fransson tog en 11e och dnf Henke H 34a och 25a det var som nämnts liiite fuktigt i andra.

B-finalen Skansen blev rejält påkörd i starten och när han väl kom iväg hade dom andra kommit iväg en bra bit, han kom inte så långt då det hängde fast en extra cross i hans fabrikshoj, men som tur var ramlade den loss så han kunde gasa iväg. Det blev en grymt snygg uppkörning till en 12e plats, Sponholtz hade också brått och tog fjortondeplatsen, Andre S blev 30e.

Jenny fick tyvärr bryta.

I C-finalen var Sebbe snabbaste kindsaren med en sjundeplats, banchefen rattade in Hondan på en 14e, Tomas A som nu har en ny kompis i D, körde in på en 22a, generalen satsade hårt på att ej bli varvad och körde ut på ett 8e varv när 43an dök upp i backspegeln, aldrig fel med ett extra varv ?

D-finalerna, en av Kinds bästa enduroåkare gjorde ett gästspel och provhoppade gulflaggorna (typ T.A) på träningen, det gjorde resultat och Lennartsson blev tvåa båda heaten Jonathan L blev femtonde och nia, Carro var helt skoningslös och förpassade ner mig en placering på målhoppet, en repris från förra året, trots att hon blev påkörd av en av Hallsbergs absolut bästa åkare ?17 och 18 för oss i första 27 och 15 i andra. Nicke 21a och 14e, Kling blev 22a och 20e, Sami 28a och 26a.

Alltid trevligt i Värnamo, goa människor som gör allt för alla ska känna sig välkomna. Aldrig några problem. En mycket trevlig tävling. Imorgon Släggarp.

Claes i Sund

VGC Ulricehamn 30/6-19

På en av årets absolut varmaste dagar kördes Ulricehamns deltävling i VGC, underbart med 30 graders värme. Pga vädret fick heaten kortas ner så man kunde köra bevattningen. Träningarna rullade på och kval och finalerna startade.

I första E-finalen hade Kinds med ett glatt gäng med Patrik i topp med en 4e plats, Göran som ju är van vid värme efter all utlandsvistelse med Yammateamet tog en 9e, Carro rullade på och blev 14e, Klingen var på G och blev 18e, Nicke som ju var på grymmeträning i Umeå före midsommar tog en 21a, Sami för dagen på ny bike tog en 28e.

I D-finalen hade vi bara med Dick som jag inte träffatpå år och dar, han tog en 17e. Kul om han kommer med och åker lite igen.

I C-finalen rattade Sponholtz in sin vita Ktm på en 10e helt oberörd av värmen, Evensen var med och drog och tog en 20e plats, Hampus E blev 29a, Tomas som nu börjat respektera flaggorna på första varvet blev 34a.

B-finalen satte Sörensen upp ett jädra tempo, fartvinden kyler ju, tolfte för honom, Henrik H visade att träning ger resultat och slutade som 19e, Jenny som nog fick lite blodad tand i Lilla Edet blev 24a, Skansen tog röda faran till en trettionde.

I första A-finalen var Lucas på bettet och blev 11a, Jonatan njöt av värmen och blev 14e, Felix 23a.

I andra E-finalen höll inte Patrik igen utan blev tvåa, snyggt! Göran som ju vilat sig i form tog en imponerande tredjeplats, Kling tog en jädra fin start och slapp att ligga i dammet och kämpade sig upp till 9a ??, Carro 4 placeringar efter, Nicke var tillbaka i gammalt fint slag och gjorde som han gjorde nästan hela förra säsongen, en bättre placering i andra heatet när det börjar bli håligt och görjobbigt, 16 e för honom, Sami 25a.

Sista A-finalen Jonatan elva med Lucas bakom sig på en tolfte, Felix 24a

Fanns några äkta kindskrigare som visad upp våra färger, nämner två föredömen Niklas Berggren och Richard Kling ???

Saknade Andre F på banan men tyvärr skadade han sig i Arvika, så han fick agera publik med hjälppinnar.

Klubben gjorde ett gott jobb med bevattning och banan höll efter omständigheterna mycket bra klass enligt dom jag pratat med.

En del incidenter inträffade men efter vad jag vet inget jätteallvarligt.

Denna tävlingen provades ju med ett större antal åkare, vi får se vart det leder efter utvärdering.

Gott passa på att ta ett dopp, nästa vecka ska det bli regn.

Vi syns i Värnamo.  Claes i Sund

Serien Lilla Edet 15/6-19

Jag frugan och lillpojken anlände till Lilla Edets crossbana tidigt på fredagen då vi hade möjlighet till det. Det var rätt många år sen jag var här senast, även då var det serietävling, men jag tror vi åkte i div 5 då. Kan ha varit en 15-20 år sen. Kände inte igen mig iallafall, men träffade på några gamla serieåkare som kände igen oss. Hade en trevlig pratstund med dom.

Banan var heldränkt efter flera dagars regn men banpersonalen hade schaktat och lagt på en hel del material. Banan är relativt smal och dom hade spetsat upp hoppen så en del av dom som brukade träna där var inte helt supernöjda.

På träningen på lördagen torkade vinden upp banan och det till och med dammade lite på några ställen, och det såg riktigt bra ut, ca 25 grader varmt och kvalen rullade igång. I första kvalet satte jag in Anton L, Jacob K, Ludvig A och Peter A.

Anton var på bettet och blev tvåa, Jacob 11a. Ludvig och Peter krigade på i det tuffa gänget men lyckades denna gång inte komma topp 15. Men två till A-final

I kval 2 åkte Victor A, Jenny S, Christopher S och Andre F.

Victor visade var skåpet ska stå och hade en ca km lång lucka till tvåan (Kanske lite grovt uppskattat) men definitivt först, Jenny som inte kört något det sista visade grabbarna och tjejerna hur man gör, 14 e för henne, ett försmädligt stopp för Skansen gjorde att han tappade 15e och blev 16e, Andre fick inte till starten riktigt och på 15+2 är det förbannat tufft att köra upp sig till topp 15, en 21 för Andre. Men två till A även detta kval, totalt fyra kindsare i A ??????

I första reservheatet drog Sponholtz iväg och slutade 10a, jag 19e och Magnus Andersson som gjorde tävlingsdebut i serien 23a

A-final 1 Anton visade hur man ska ta en start och var klart först i flera varv det krävdes en SM åkande fd kindsare för att lyckas peta ner Anton till tvåa, och Anton var inte på något vis avhängd, bara ett fåtal sek efter Tom i mål. Victor var fokuserad och tog en helimponerande 4 plats ??Jacob var helfrän att kolla in när han tog en fin 13 e. Jenny struntade helt i att hon inte kört på ett bra tag och tog en 23e plats i det tuffa gänget.

I B-finalen visade Ludvig att han ville vara med och tog en 7e plats med Skansen bakom sig på en 8e, Andre hade lite problem i starten men körde upp sig till 16e, Peter som körde in sig med nyinställd dämpning på Huskyn tog en 22a plats, bra jobbat av grabbarna ?

Andra reservheatet. Jonas fick till en goestart och krigade hela heatet med en Uddevalla kille men till slut tog han och la i överväxeln och blev 4a gott jobbat ?jag 18

Sista A-finalen. Anton var snäll och lät en annan ta starten men efter några svängar var Anton först igen ? han fortsatte vara snäll och släppte förbi två st och slutade trea. Grymt snyggt åkt! Victor fick en jädra smäll under ögat i starten, antingen en sten eller en stor lerklump, hur som, sist iväg. Jag och Ludvig stod och kollade och snacka om uppkörning genom fältet, trång bana och få ställen att köra om påstod många, Victor hade nog inte hört det, vid hoppet vi stod krysshoppade han förbi två stycken, såg så jädra fräckt ut en 11e efter tidernas uppkörning ??? Jenny var inte säker på att hon skulle orka två A-finaler så jag sa bara rulla med, lite olika åsikter om att rulla med, Jenny drog som satan tror hon låg runt tionde i starten och hon gav allt för laget, en fin 24e för henne. Det tråkiga för oss idag var Jacob som gick ikull och skadade sin tumme, hoppas verkligen att det inte är något allvarligt, trots vurpa och smärta fullföljde han och blev 28a

Än en gång blir man så stolt över att få vara en del av ett så här underbart gäng. Summa kardemumma för dagen 3a i replaget och 5a i reserven.Nu är det ett uppehåll i serien till Sotenäs deltävling 17 aug.

Glad midsommar på er allihopa

Claes i Sund

 

Älvängen VGC 8/5-19

Då var det dags för Älvängens deltävling i VGC, vi kom fram till Älvängens depå och byggde upp lägret. Hade med familjen som varit med sedan i onsdag då vi åkte till serien i Stenungsund, mycket trevligt att göra detta som en semestertripp. Kling, Saristo och delar av familjen Fransson kom, Nicke skulle på kalas och komma senare, vi som var där grillade och hade det trevligt. Blev mycket glad då jag hörde att Henke och Sofia kommit och man fick se Henke vara på benen efter kraschen i Borås och efter omständigheterna vara vid gott mod, hård grabb. Tjöta med honom en stund och gick sedan tillbaka till Kindsligan. Klockan gick och vi valde att ta en relativt tidig kväll för att vara på bettet till tävlingen. Morgon, och natten hade varit relativt god. Berggren anlände + flera kindsare. Frukost, förarmöte och dags för träningarna och kvalen.

Allt rullade på utan allt för mycket strul. Det började dugga lite smått och rolloff och tearoff tillverkarna började tjäna grymma pengar. Leran i Älvängen har en viss förmåga att hänga i och tvättköerna blev långa.

Andre Fransson var grym i sitt kval och kvalade in i sin första A-final, gott jobbat! Sebbe som nu hade vilat en dag sen serien kvalade in i B. Själv lyckades jag precis komma med i D

I Första D-finalen visade Ubbhults starke man att träna behöver man inte göra(n) efter att ha vilat sig i form såg vi andra Kindsare bara ryggen på honom när han drog iväg och blev fyra. Patrik blev lite försenad av en korpulent herre i hängslen men när han kom förbi försvann han upp till en 9e plats. Nicke hade bra flyt trots storkalas kvällen före, 19e. Kling ville ge oss andra en sportslig chans och svängde av lite i förtid. Själv blev jag 131a

i första A-finalen kom våran A-finalsdebutant 34a, Felix dnf

D-final 2. Göran drog iväg som ? lite dålig rutin från den gamle räven var att han släppte förbi två stycken åkare i slutet och slutade TREA. Patrik J 12a, Kling 14e, Nicke hade lite oflyt och bromsade stopp några gånger men en 16e för krigarn från Tranemo, jag 133

I C-finalen visade Sponholtz att seriekörningen gjort nytta och blev femma, tror hans enda önskemål var längre heat ? gulflaggshopparn skötte sig idag och blev nia? Martin blev 14e i och verkade trivas i det lite mindre torra underlaget, Carro som var helt grym i kvalet, gick omkull men kom in på en 29e utan frambroms men utan tanke på att bryta, härlig kämparanda, snygg i våra färger idag. Gott jobbat!

I B-finalen kämpade Sebbe på, han fick gå i depå och byta glasögon, men ut igen och körde upp sig till runt 16e och i sista kurvan före mål försökte han sig på en sista omkörning men tyvärr slog han på en vurpa modell större och fick uppsöka sjukvården som direkt trodde att han brutit ett finger i leden, men röntgen visade inget brott men gips tillsvidare, gick imål som 20e. Generalen tog en fin 25e tror det är topplacering för honom så länge jag varit med, gott kämpat, dock inte i våra färger?

Sista A-finalen Andre Fransson trettioetta snyggt åkt, tror det kommer bli mer A-finaler för Fransson ??

Tyckte det var en trevlig tävling, tack till HRC som skötte tvätt av mc ? härligt att ha med familjen och alla trevliga medtävlare. Tyckte synd om Sami som fick problem med hojen och fick utgå. Nu laddar vi för serien i Lilla Edet på lör.   Claes i Sund

Serien Stenungsund 6/6-19

Nationaldag och serie i Stenungsund. Årets hittills varmaste dag ca 30 grader, kanonväder för att ligga på stranden och dricka bärs, men inte vi vi drar på full crossmundering och rullar ut på en i början lite blöt bana, men det gick fort över och började damma. Men banpersonalen skötte om banan så den var i kanonskick.

Träningsgrupperna rullade på fint, vi var inte så många kindsare denna tävlingen bara 16 totalt ☹️ skador, hosta, semestrar med mera plockade bort en del, men vi andra var taggade. Anton hade tredje bästa träningstid igen, Jonatan 11, Victor 12e och Andreas 20e.

I första kvalet fick Lindgårde punka och fick svänga av, Jonatan körde hjälmvomering och ramlade ner till 16e ,  Sponholtz kämpade på, men motståndet var för svårt , Andreas på en tionde ende till A.

I andra kvalet gjorde Sebbe och Andre en Claes start och då räcker ju inte heaten till för topp 15, Felix körde på men fick den förhatliga 16e platsen. Victor körde skiten ur övriga fältet och vann överlägset.

I första reservheatet drog i seriesammanhang debuterande Filip J som en avlöning och slutade som 13e, Lennartsson och Peter körde som ett par parhästar och Henrik var dagsnabbaste av dom två, 20 och 21a, Kling var som vanligt grym 34a, själv hade jag tre bakom mig.

Två gubbar till A-final, kunde blivit några till, men alla gjorde vad dom kunde, men idag var inte marginalerna på vår sida.

A-final 1. Victor lämnade sin plats till Anton som var rejält taggad, han och Andreas drog iväg och det såg mycket bra ut. Tyvärr slog Anton i backen, men han blev 12a, Andreas cykel bara dog så en 29 e

B-finalen. Jonatan var på G och skåpade ut resten och defilerade in imål ? Felix femma, Andre 13e, En efter vurpa lite sönderskrapad Victor på en 15e, en lite trött (tror jag) Sponholtz 23a, jädrigt roligt var att Filip J var med i en B-final och drog på sin första serietävling facit 24a, såg liite trött ut, gott jobbat !

I andra reservheatet var Peter snabbaste kindsare på en 13e plats med Sebbe direkt efter Kling på en fin 24e, jag hade nu fem bakom mig.

Andra A-finalen var inte riktigt Kinds MKs bästa Antons arm/hand var inte riktigt iordning efter vurpan så jag tyckte inte att han skulle köra, tog in Lennartsson som visat god form och fart, Andreas hade rullat ut yamman då Hondan inte ville på väg till starten upptäcke han problem som gjorde att han fick avstå start. Så i andra A-finalen stod Kinds hopp till enduroräven Henrik, starten gick och Lennartsson kämpade fördedömligt i det tuffa motståndet.

Slutsummering, en mycket trevlig tävling som inte riktigt gick i Kinds favör 6e plats i rep och 5e i res. Alla gav allt och kämpaglöden i våra åkare är otrolig, jag och frugan och killarna + Kling stannade en natt till i Stenungsund för att åka till Älvängen och köra VGCn där. Ett stort tack till Stenungsunds härliga gäng som alltid gör vistelsen där trevlig.

Claes med familj

 

Serien Varberg 30/5-19

Kinds kom med ett grymmelag till Varberg, vi hade även med ett gott gäng med extrareserver, totalt var vi drygt tjugo stycken, vi fick plats längst ner i depån. Vi var ett gäng som campade trots kort resa, grill + nån enstaka burk med findryck och taktiksnack präglade den trevliga kvällen, roligt att ha med Anderssonfamiljen igen, och givetvis alla andra också. Vaknade upp till ett hyfsat crossväder. Frukost och anmäla laget.

Sidvagnar hade första träningen, lite kul att titta på, ser ju görjobbigt ut att burka ? första träningsgänget åkte ut Anton L hade skeppat iväg tvåtaktarn och införskaffat sig en fyrknack. En tredje träningstid i detta gäng med SM åkare och dylikt är mycket imponerande, allra helst med Anton som ju inte sätter bara ett bra varv utan presterar fullt ut. Simon hade också ett jädra gott tryck i åkningen en femte tid bådade gott, Victor med en sjuttonde tid Jonatan var tyvärr inte i form och hade legat sjuk i veckan så i samråd bestämde vi att det var bättre att han tog det lugnt, då vi hade gott om reserver.

I andra träningen hade Andreas A andra tid och han åkte som ?

Jacob hade en sjätte, Anton J 10e och Felix 12e.  Personligen tycker jag inte träningstiderna säjer så mycket, men i detta gänget är det ingen som satsar på ett varv utan dom kör fullt hela vägen.

I reserven var vi ett gott gäng, Sebbe var med men hans koppling funkade inte ?Skansen var tvivelsutan snabbast av Kindsarna i denna gruppen, Ludvig var i gammalt gott slag och såg ut att ha kul, Sponholtz och Kent krigade på gott, Hampus, Peter, Patrik, Kling, Sami,Berggren och jag rullade på och sparade oss till finalerna.

I första kvalet tog jag ut Simon, Anton L, Andreas och Skansen dom blev 8a, 6a, 11a och 21 a. 3 st till A ?

I andra kvalet körde Victor, Anton A. Jacob och Felix, såg grymt bra ut i starten med alla Kindsare topptio. Tyvärr gick Victor omkull när han gick in i andra kurvan som tvåa, kanske etta, och tyvärr räckte inte heatet till för topp 15. Felix kämpade på och var absolut inte avhängd men fick den nesliga 16 platsen, men två till A, totalt fem till A-final är inte dåligt alls.

I reserven hade vi toppat laget med Kent Engerstad som flitigt tränat hela försäsongen och förväntningarna var stora. Alla våra 11 reserver fick plats i heatet ? Ludvig var helgrym och utskåpade hela fältet och vann med en betryggande ledning, gött jobbat! Helt igenom heljuste lagkompisen Andreas lånade ut sin reservcykel till Sebbe då vi inte fick ordning på hans koppling, Sebbe svarade med att bli tolva före Hampus, som inte väntade in fader Engerstad utan kom två placeringar före. Men Kent imponerade ju på alla med kloka spårval och såg helt oberörd ut när han gled in på en 15e plats ? Peter A körde in Huskyn på en 21a plats med ett leende på läpparna, verkar älska hojen ❤️. Patrik J, Jonas S,  Kling, Nicke och Sami fick antagligen problem/skador mm och var snälla och lät lagledaren komma före dom ?

I första A-final ett var våra grabbar taggade och Anton L tog en imponerande 6 e plats med Simon strax efter på en 8e, Andreas på en 14e, Jacob 19 med Victor precis bakom, gott jobbat av grabbarna.

I B-finalen var vår grabbar tighta och kom på ett pärlband Felix, Anton J och Skansen 7, 8 och 9 nice!

I andra reservheatet hade det blivit lite fukt på banan men Ludvig var än en gång i gott slag och var helt överlägset först. Sebbe hade nu kört in sig lite på Andreas 250 och blev trea, stolt pappa som är glad att Sebbe anammat mina ord gör absolut inte som jag gör utan som jag säjer. Jonas S 12a ? Hampus väntade inte på far detta heat heller 13 för honom, Kent med början till blåsa i handen och skrevöm ? tog 15 e utan att visa någon trötthet, HuskyPeter rullade in på en 18e, Patrik orkade inte vänta på lagledaren detta heat och blev 21a, Kling och Nicke var dock snälla även detta heat, Sami stod över sista heatet

Sista A-finalen tyvärr gick Simon omkull på sista varvet och skadade tummen, domen blev fyra veckors gips ? Andreas tog en mycket fin sjätte plats, Anton L låg i och tog en 9e Jacob blev 21, Victor 27a och eftersom Simon kört mer än tre fjärdedelar blev han 30e

Har väl säkert blivit några fel, ber om ursäkt för det

FANTASTISKT JOBBAT AV ALLA KINDSARE  2a I BÅDE REP OCH RES

Härligt att vara lagledare för ett så himla gott gäng. Claes i Sund

VGC Borås -19

Kom lite sent till depån, alla låg och sov så jag kröp till sängs på direkten. Vaknade upp till ett gott crossväder. Tog ett par koppar kaffe och började så smått vakna till liv. Nicke och Kling hade ju gått banan så frågade om det var något jag behövde veta, men det var det inte. Mera kaffe och man började åter känna sig på topp. Kom på att jag skulle anmäla mig och klarade det med 30 sekunders marginal, puh nu behövdes ingen mer uppvärmning.

Det var som vanligt många kindsare med. Denna tävlingen var det tuffaste racet att hinna anmäla sig, platserna gick åt som pilsner en lördagskväll. Men vi som kom med var ju nöjda ?

Banan var välpreppad men supervisorn hade lite synpunkter så banpersonalen fick lite jobb, men det fixade dom till. Så sen var det träningar och kval som flöt på bra.

Första och andra D-finalen rullade på och Patrik J drog iväg som en vråltrimmad fiat Uno och blev sjua och trea, jädrar vad han hade brått. Jonathan Lindskog visad att morgongröten gjort nytta och tog en elfte och en tionde. Carro som dom senaste trettielva tävlingarna sagt att hon ska köpa finblus, sa så igen ? hon tog en 13 e och en sjuttonde, Kling var vass som vanligt och tog en 24e och en 23e, Berggren som än en gång körde med sina gamla kamrater blev 26 /27. Manne 30e i första sedan hade han oflyt och placerade sig i publiken. Själv kom jag 142a och 140a

C-finalen kom Felix Tovek 7a. Patrik Scheller 15e, Hampus E 18e och Sponholtz körde bara 4 varv ?

B-finalen Skansen var på hugget och tog en fin 16 plats, Jenny tog en 24e, Andre F slet runt oranga/svarta faran till en 28e,

A-finalerna Simon 3a/3a  , Jonatan 7a/dnf, Lucas E 17/ 10e , Jacob var på hugget och tog en 18e/ 19e  Felix krigade på och blev 21a/ 15e , Andre S hade bra tag i gasen och tog en 34e/27e.

Som vanligt har jag väl missat någon och fattat något fel, men ni får ha överseende med det ?

Jädrigt skoj tävling och lyxig kioskverksamhet med mat i högsta restaurangklass ???. Mycket skoj att Brimse var med och rejsade.

Största smolket i bägaren på denna i övrigt helyckade dag var ju att genomtrevlige Mx Henke skadade sig ? vi hoppas på snabb läkning.

Stort tack till Fmck Borås för en bra tävling, Claes i Sund

 

VGC Alingsås -19

Anlände rätt tidigt till banan och tog plats relativt nära målgång, Nicke kom och grillen tändes. Vi tog varsin burk självförtroende och gick banan, banan var ombyggd på flera ställen sen jag var här senast, Nicke påstod att det inte skett några ändringar sen dom flyttade banan i slutet av sjuttiotalet, men det såg bra ut. Vi gick tillbaka och då kom Kling som i år valt bort husvagnen och kör lite mer friluftsliv. Vi grillade och pratade bort några timmar. Family Fransson anlände. Sen var det dags att krypa till kojs.

Vaknade tidigt drog i mig en kopp kaffe och lastade av hojen. Besiktning o anmälan klarades av och psykningen av medtävlare tog sin början ?

På förarmötet fick vi info om att VGC skulle vara särskilt skadedrabbat vilket jag ställer mig lite undrande till då jag inte tycker att vi drabbats av onaturligt mycket skador om man ser till antal åkare. Men det finns väl någon statistik. Men många utövare av en fartfylld glädjefylld sport kräver ju som i alla sporter och i samhället i övrigt sin tribut. Nog om detta.

Träningar och kval drog igång och mina psykningar av medtävlande visade sig inte gjort någon nytta ?

I A-finalerna var Simon 39 och 4a, Lucas E 12a och 30e. Felix J var stabil och hade gött flyt 21a och 24a, Jacob hade nog fortfarande känningar av ryggen sedan Uddevalla, men som vanligt sa han att allt var bra ??23/32, Sören imponerar mer och mer och han kör jädrigt fint, mina elaka påhopp om han inte fullföljer ?får jag tillsvidare hålla inne med ? Skansen gasar på redigt nu när han kör riktig hoj, stabil 35×2.

I B- finalen var Jenny grym och tog 21a, Henrik H körde snyggt på den delvis krävande banan och blev 24a, Andre höll i och var snabbaste Fransson för dagen på 27e plats, Felix Tovek 36a

I C-finalen tog Spoonholtz blicken långt fram och slutade 10a, Martin R blev 18e vet inte om han slarvat lite med försäsongsträningen, tyckte han såg lite trött ut vid målgång, men kan ha sett fel. Hampus har nu lämnat sina gamla kompisar och letar nya i C ?en fin 19e plats för honom, Tomas A skuggade generalen och blev 28a

I D, Carro har nu hittat dom lite högre växlarna och var grym, i första 7 a och i andra 16 e, Manne var hur pigg som helst och bara drog 21/17 måste ju innebära att han höll igen i första va? ? Nicke var hos sina gamla kompisar igen och blev 22/28, Kling var utvilad efter en skön natt på sin hästenmadrass 27 och 14 e för honom ???Jonathan L 28/15, jag 38 och 21 a.

En trevlig tävling utan några större incidenter vad jag vet, hoppas jag inte missat nån av våra goa förare, har säkert skrivit något fel oxå, men vi är ju rätt många nu ?

Ett jättetack till Dan Olsson som hjälpte mig att fixa min hoj

Vid tangentbordet Claes i Sund #162

 

Serien Uddevalla 1/5 -19

I år kör vi i div 2 och jag med lite hjälp ifrån Mathias Andersson ska sköta laglederiet. Mathias har ju en hel del med andra åtaganden men förhoppningsvis får han någon lucka och kan vara med på några tävlingar. Nu var det iallafall dags för första deltävlingen i Uddevalla, jag vill att vi ska vara många åkare varje deltävling och till Uddevalla var vi 23 st. Började förra året kontakta en hel del av våra förare och några andra och berätta om serien och hur kul det är att åka där, fick ihop ca 30 st som kunde tänka sig att åka någon tävling. Vet ju av erfarenhet att det ofta i slutet av säsongen brukar minska på folket, så att ha många förare i början känns bra.

Nu till tävlingen, träningarna rullade igång efter. Efter några varv kom Anton Lindgårde in med söndrig bromslang bak, jag tror jag var runt hos varenda Ktm åkare, men ingen hade någon slang. Patrik J hörde detta och sa direkt att Anton fick låna hans cykel, snacka om att ställa upp för laget! För övriga Kindsare flöt träningarna på utan missöde. Carro kom in efter sin träning och hörde om Antons problem och sa direkt ta min broms, Andre S skruvade loss grejorna och han och Anton fick ordning på Antons hoj. Stolt man blir över sina lagkamrater. Både Patrik och Carro visste ju att dom inte själva kunde åka mer, men ingen tvekade.

Jonatan fick tyvärr lite hojproblem på fredagskvällen så han var med och hejade fram dom övriga. I första kvalet satte jag in Simon, Anton Lindgårde, Victor Axell och Andreas Andersson. (dom 15 första går till A-final)

En kommunikationsmiss från mig gjorde att Victor fick starta efter dom andra och han körde på grymt bra, men heatet var för kort, men det blev en mycket imponerande 17 plats. Andreas blev stående i startböjen en stund men sedan fick han upp farten, tyvärr var heatet även för kort för honom, blev en 20e plats. Simon 6a och Anton 12a. Två platser till A-finalerna.

I andra kvalet satte jag Lucas Engerstad , Anton Josefsson , Felix J och Jacob Karlsson , Jacob hade tyvärr skadat sig i ryggen och hade mycket ont men körde ändå blev en 18e för honom . Lucas 5a, Anton J 6a och Felix 10a. Totalt 5 gubbar till A-finalerna.

I första A-finalen Simon 5a, Anton L 9a, Lucas 12a, Anton J 20e och Felix 28a gott kämpat av grabbarna i det tuffa startfältet.

I andra A-finalen stod Lucas över och Ludvig Axell körde istället. Simon 7a, Anton L 10, Felix 22a, Anton J 26a och Ludvig 28. Våra gubbar i A gjorde en grymt fin insats.

Det är bara en B-final och där var Andreas på bettet och gick in som 2a med Victor på en 3e. Våran nu fullvärdige medlem Christopher Skansen körde in på en 19e plats. Gott kämpat av alla!

I första heatet i reservserien blev Ludvig A 5a, Christopher S 6a, som ni märker blandas det lite var man åker, exempelvis körde ju Ludvig både reserv och A-final och Skansen reserv och B- final. Jenny Svedberg visade att försäsongsträningen gjort nytta och blev 10a, Andre Fransson 17e med sin namne Sörensen på en 19e, Henrik Lennartsson som grymmetränat enduro 29a, Peter Andersson på lånad hoj 33a.

I andra reservheatet Jenny 6a med Andre S på en 7e, Andre F 12a, Hampus Engerstad som skulle fått åka i första heatet men när det blev fel för ett annat lag, och vi var tvungna att ta bort en åkare stod över, för att hans lagkompisar skulle få åka, respekt. En fin 26e för Hampus Lennartsson 28e, Peter 30e, Kling storspöade mig på en 32e, jag 35a.

Totalt blev Kinds lag TREA I REPLAGET och TREA I RESLAGET

Stort tack till alla som var med, är en ära att få vara lagledare för ett så otroligt härligt gäng med tjejer och killar. Varberg nästa 30 maj.

Claes i Sund

VGC Prerace Kind 27/4-19

En mycket torr period med bla eldningsförbud gjorde att vi var en gnutta oroliga för damm på tävlingen, men Lasse var som vanligt grym på att fixa bevattningen som fått sig en hel del törnar sedan förra säsongen, bevattningen körde vi nästintill nonstop, våran banpersonal med Göran S i topp fixade en helt fantastisk bana. På natten före tävlingen kom det in ett kraftigt åskoväder med skyfall som tack vare förvattningen inte gjorde någon skada och på morgonen var banan nästintill perfekt.

Depån fylldes av förväntningsfulla förare som nu skulle visa att försäsongsträningen gett resultat. Träningarna rullade på och man såg rätt många nya åkare som funnit denna helt fantastiska serie, fast det bara är ett prerace här. Kinds hade med iallafall 23 hemmaåkare vilket kändes mycket bra.

Träningarna, kvalen och första E, A finalerna rullade på fint och en hel del var klädda i våra finskjortor. I första A-finalen satte Jonatan upp ett grymt tempo och såg ut att vara lika stark som Hulk Hogan en snygg femte i första ? Felix hade siktet långt fram och körde som en gud tyvärr gjorde han en liten ikullglidning i himlabacken, obs ironi,så  att han fick avbryta   (Hoppade ner för hela backen och träffade en mycket elak kant och  gjorde en fruktansvärd vurpa, det var så illa så jag sprang. Ingen trodde att han skulle resa sig, men snacka om tuff, när jag pratade med honom sa han att han bara tappat luften) Rätt så tilltufsad cykel också. Jacob är ju alltid att räkna med hemma, med lite småstrul blev det en 16e, Sören körde också väldigt bra och hade en bra placering på gång, men valde att bryta sista varvet då han behövde snyta sig ?Våran före detta nästankindsare Skansen körde in på en snygg 19e för dagen på en snygg honda med rullstart. I andra finalen slog Jacob till med en fin 8e plats ?Skansen fick igång fabriksarn och drog som ett skållat troll och slutade som 15e. Sören tog en 18e, mycket bra jobbat ??Jenny 22a. Jonatan och Simon DNF

I B-finalen tog våran relativt nye åkare Henrik Högberg en grann 4e placering med smarta spårval och gott tryck i körningen. Andre F valde samma spår nerför himlabacken som Felix gjord i A-finalen men klarade sig ifrån att vurpa 9 ggr, han slutade på en 12e. Banchefen hade grymt tryck i starten och gick ut på första varvet som tvåa, härligt att se att dom friska satsningarna från förr sitter i, nu dock utan att vurpa. Slutade på en 13e. Felix Tovek kom in på en 26e ? Med våran nye nästankindsare Simon på 25e

I C-klassen tog våran kawaåkande Evert en något sämre placering än förra året, iår tvåa. Martin tog en fjärde plats, han var mycket rapp och körde snyggt. Tomas ”gulflaggshopparen” Adolfsson blev 7a. Nicke som redan förra året svek oss i E tog en 22e plats med sina nya kamrater ? med var också Patrik S 8a Hampus 14e och Jonas S 21a

I den tuffa E klassens första final kunde jag skrivit att Carro gjorde sin bästa placering för året, och får väl göra det fast hon kör i Sofias Js snygga klädkollektion, men det kommer inte bli en vana ?8a, snyggt. Kling går från klarhet till klarhet och med snygg åkning blev han 15e. Manne gjorde lite tävlingsdebut och körde mycket bra och jag tyckte mig se ett stort smil under hjälmen ,16e. Jonathan Lindskog 22a I andra finalen Carro 10a med Kling direkt efter på en 11e. Nu var jag säker på smilet på Manne, 16e gott kämpat ! Jonathan DNF Hoppas jag inte missat någon, men jag är ju gammal och glömsk ??

Måste ju säja att det är ett nöje att få ha detta race, alla otroligt trevliga medtävlare, alla våra helt fantastiska funktionärer som ställer upp. I mitt tycke gjorde vi en mycket bra tävling, sjukvårdarna fick göra ett ögon skölj. Man är nog aldrig annars så glad att få betala några som inte behöver göra något som vid en crosstävling.

Stort tack till Jonas med familj som gör det möjligt för oss att kunna anordna denna tävling.    Claes i Sund

Klubbmästerskap 20/10-18

Ett stilla regn bevattnade den av Göran S perfekt preppade banan, vi började med att låta knattarna träna. Vi hade lite problem med transponderslingan, men medan varvräkningspersonalen (Jouni, Björn + några andra) plockade med det, fortsatte träningarna. Grupperna fick delas in med kännedom om åkarnas kapacitet. Som tur var hade Patrik med sig hög kompetens genom sin fru som erbjöd sig att manuellt sköta varvräkningen, tusen tack till henne. Knattarna började och Melker och Gabriel stod på som sjutton.

I första heatet i den snabba gruppen drog Berggren iväg som ett skållat troll, även om man tagit kort med vidvinkel hade man inte sett någon i hans närhet i första starten ?men i mål hade Patrik tagit över taktpinnen, Göran som årsdebuterade i Borås var med och jag tänkte att honom ska jag ta, då jag kände mig vass, men det grymmesket sig, han bara drog iväg ?jädra polare. Hampus var mer juste och la sig och vila några gånger ?sen jagade han nästan livet ur mig. Olle hade missflyt och åt lite grus. Vilma låg på som sjutton och åkte snyggt, Carro hade ingen vidare start men kämpade på, hon har gott tryck i åkningen ? Magnus hade vilat sig ifrån crossåkandet i några år men det märktes inte ?? Freddan hade kollat in prisbordet och tyckte värsta kraschpriset var värt att satsa på och det lyckades han med, krya på dig grabben.

I den ännu snabbare gruppens första heat drog Jonatan iväg som ? tyvärr har han inte riktigt kommit tillbaka efter Örebrofadäsen och fick lugna ner sig, men satan vad det gick i några varv ? Jacob var grym och körde upp sig till förstaplatsen som han höll ända in i mål, på Tusca är det inte många som matchar JK , Simon rullade in på en andra plats . Lucas hade kollat in pokalerna och kämpade på men det räckte inte riktigt ända fram denna gången, Felix gasa på så det stod härliga till, Oliver hade också härlig fart, Matte T såg ut som han kom ihåg hur roligt det var att tävla ? våran EM åkande banchef låg på som 17 med sin cross från förra årtusendet. H Stålberg låg också på gott. Skansen såg trött ut i depån men på banan gick det redigt. Andre S ska gå på gymmet så han orkar dra åt bultarna på crossen ? Evensen slog i sin fotausling ? Peter A och Christian ville ha längre heat då dom var så vältränade. Berg provade på men fick tyvärr ont i sina sargade fotleder, Wille stod över pga GGN ?

Andra heatet knattarna gick kanon fram till sista varvet då Gabriel stod på näsan och fick åka till sjukhuset, verkar som att han klarade sig hyfsat, tuff kille ? Melker KM 1 a Gabriel 2a

Andra heatet snabba gruppen Patrik, Nicke, Göran och Hampus bara drog iväg ??låg och åkte med Per en stund tills han också åkte iväg Olle såg jag inte, Carro körde förbi en stund. Vilma kämpade på, Magnus såg jag bara ett stort leende på, nice. Missade ju namnet på nr 10 som stretade mig ända in i mål ?

Sista heatet för den ännu snabbare gruppen, Oliver visade att han inte bara är snabb i depån utan även i starten. Simon tog förstaplatsen, som Mikael sa först i sista = totalseger. Jacob. Lucas m.m racade på som gudar. Andre F körde som vanligt snabbast i slutet, vältränad ?? Stålberg, Matte och dom andra kämpade på bra.

Summa kardemumma KLUBBMÄSTARE 2018 Simon Svedberg. 2a Jacob Karlsson. 3a Lucas Engerstad.

Snabba gruppen. 1a Patrik Johansson. 2a Nicke Berggren. 3a Hampus Engerstad.

Knattar. 1 Melker. 2a Gabriel

Några övriga utmärkelser.  Värsta vurpan, Freddan.

Snabbast i depån, Oliver J. Coolaste hopp, Lucas E.

Grymt kört, Vilma och Magnus.

Bästa bortförklaring, Kent Engerstad

Några kan bli klubbmästare, men den utmärkelse som Carro fick är det ytterst få som kan få, hoppas plaketten får en framträdande plats på hennes prishylla ?

Ett stort tack till alla som hjälpte till, ni är grymma ???

Gott kämpat allihop, tyvärr har jag inte fått med alla åkarna men komihåget är inte vad det varit?????? Claes i Sund

VGC Fmck Borås  -18

Då var det dags för säsongsavslutning -18. Som vanligt anlände ett flertal Kindsare på fredagen och gick ut och analyserade banan in i minsta detalj, eller kollade från depån, var ju antagligen inga större förändringar sen i våras. Ett stilla regn öste försiktigt ner över depån och depåvandringen inleddes. Trots ett lite småkyligt och fuktigt väder satt det en hel del folk ute som ville krama ur det sista ur säsongen, gjorde ett par stopp för drickapaus hos Freddan och Engerstad/ Nordh, trevligt som vanligt. Som dom seriösa idrottsmän som jag och Nicke är gick vi och la oss tidigt, så vi skulle orka med banketten.

Träningarna rullade på, och banan var grymt välpreppad och VGC anpassad, kvalen kördes och Nicke drog till sina nya kompisar.

Det vimlade av snyggklädda åkare, snabbaste välklädde för dagen totalt var Felix på en snygg 30e plats, synd att inte farsan var med då han ju var grym här förra året Skansen kom in på en 34e, i en av starterna var han tvåa efter en sämre klädd kindsare. Våran fd nästankindsare är grymt startsnabb.

Albin H tog en fin total 41e, han gjorde några lite nervösa när han fick lite snedstudsar i wavsen, där han ju vilade rätt rejält häromåret men han hanterade det stabilt Andre F 56a med Andre S tio placeringar bakom.

Adolfsson hade bra koll bakåt och såg att generalen låg bakom och valde då att släppa förbi honom, med baktanken att slippa besiktning -19 Thomas slutade på en 80e. Berggren gjorde som i Alingsås och lekte med sina nya kamrater i C klassen och slutade på en fin 94e.

Freddan var helcool och körde som en gud och slutade på en total 102e, Hampus hade lite missflyt med några vurpor, men åkte jädrigt snyggt, trodde en mikrosekund att jag skulle kunna matcha honom men han passerade och försvann som en avlöning 110a för Hampus. Göran gjorde årsdebut och körde som och blev 113. Kling krigade på och blev 116e. Olle hade missflyt och fick en sten i bromsen och trodde det var färdigåkt men kom iväg igen, 119e. Sami 121a. Själv kom jag 27 platser efter Adolfsson. Unge Fransson led av sviterna efter serietävlingen i Örebro men valde att köra, dock ej finklädd blev en 33e för Jonatan

Lukas 21a , Simon 5a och Eddie vann , gott om Kindsare med .

Tyvärr skadade sig Fmcks starke VGC man Tony E sig och fick åka till sjukhuset. Hoppas på snabb återhämtning. Saknad på banketten, där han med all rätt fick mycket beröm ihop med övriga Fmckare som gjorde en mycket bra tävling

Banketten Åhaga, mycket trevlig lokal, god mat i massor, trevligt folk och mycket priser. Satsade stenhårt och tog holeshooten till buffén, tyckte jag var värd en CEC keps men Brimse höll inte med generalen delade ut priser i massor. CEC:s JB delade ut bonuspriser och gav den glada nyheten att CEC även är huvudsponsor för VGC 2019

Beskaskinn delade även ut en del utmärkelser, där Kinds Marcus Åberg fick den lite suspekta utmärkelsen för värsta krasch, CEC skickade även med ett par knäskydd till honom, Marcus var glad men tänker inte satsa på att få nästa års utmärkelse.

Sofia J och Henke på Wicked family delade ut lotter till förarna och hade ett frikostigt prisbord med kepsar och presentkort på deras grymma kollektion

Lite vemodigt att VGC säsongen är slut, men det har ju varit ett kanonår.

Stort tack till fam Gustafsson som gör cupen, ni är grymma

Tack till alla medtävlare och motståndare

Tack till klubbarna som arrangerat

Till dom som skadat sig, krya på er

VI SYNS NÄSTA ÅR, nu startar uppladdningen för VGC -19

Nerplitat av #162 Claes i Sund

VGC Lidköping  -18

Rullade mot Lidköping i efterdyningarna av stormen Knud, var ju söndagstävling och hyfsat väder. Anlände till Lidköpings fina anläggning och ställde upp övernattningsvagnen, tog en burk självförtroende och knallade ut på banan, som tur var mörknade det på så jag kunde inte gå hela banan, gott att slippa träningsvärk före racet. Tog en runda i depån och våldgästade några husbilar, blev bjuden på riklig förtäring både hos en av lilla Edets stjärnåkare och sedan även hos Tranemo MK s toppåkare. Mätt och otörstig gled jag ner i min slaf.

Vaknade upp till ett lite kyligt väder, frukost och taktiksnack med Nicke. Svedberg rullade in, Simon skulle känna på lite race igen, han har ju inte åkt på riktigt sedan kraschen i Borås, för dagen valde han att åka på syrrans småfemti, skitkul att se Simon igång igen, nu väntar vi på Jennys comeback

Träning, gillar ju inte sand men alla sa att banan var kanon, så det finns ju en överhängande chans att det är jag som är gnällspiken pga av bristande talang och ork, men det rullade på och träning och kval avklarades utan större besvär.

Final dax, snabbaste välklädde för dagen var Andre F som verkade komma väl överens med den nu vända banriktningen, total 89a.

Adolfsson krigade på bra och blev 112a för dagen.

Nicke var nog dopad, jädrar va han körde, närmare en CEC keps har han aldrig varit, endast en gubbe före. Vet ju att han kan, men var grymt impad av hans körning hela dan total 122a. Olle har fått upp bra fart och tog en total 138e. Kling körde stabilt och tog en 147e plats. Sami fulåkte svartkläddoch blev 152a. Simon hade också glömt finskjorta men gled in på en fin total 17e plats, jag kom 124 placeringar efter honom, hade det grymt förspänt då jag hade proffsmekaniker som ledde Hondan till depån, fick också finfika vid kiosken emellan heaten go och gla kexchoklad. Glad som en lärka åkte jag in efter sista finalen och skulle tvätta på Lidköpings fina spolplatta, men man hade stängt av tvättarna, för man fick bara tvätta med deras tvättar efter träningen men som tur var finns det ju justa medtävlare som lånar ut sin tvätt.

Nu börjar ju säsongen lida mot sitt slutmen Borås är ju kvar, vi syns där . Ha det gott. Claes i Sund

VGC Uddevalla  -18

Det blev inget GP på glimmingen iår, istället valde man att köra VGC. Antagligen för att det blir mer fulla heat Ett lättare regn på fredagskvällen på ca 400 mm gjorde banan dammfri, ok träningen var kanske inte det mest roliga jag gjort på dom senaste åren. Men ett vackert lördagsväder fick banan att bli kanon, ok kanske att B och A finalerna fick lite fukt på sig. Men det otroliga förarbetet som klubben lagt ner gjorde det här i mitt tycke till en av dom roligaste tävlingarna iår, hittills, hopp och waves var VGC anpassade och det var många och breda leende i depån. Var lite orolig för VGC gänget på VM banan men tji fick jag. Visst hände det en del incidenter, men absolut inte mer än på en del andra banor vi åker på.

Grymmaste välklädde var återigen Jonatan trots sen ankomst med en lite missnöjd mek som fått femkampspö av sin lillebror på Liseberg (har inte pratat med Benny men skulle tro att han ansåg det vara ren utklassning ) men en fin nionde plats för Frasse. Jacob var på hugget också, trots lite småmissar blev det en 18e.

Albin visade ingen rädsla för VM banan utan stod på som sjutton och slutade på en totalt 54 plats. Badboy Skansen tog inte starten men blev 57a.

Kinds för dagen startkanon Andre kom in som tvåa i böjen i sin final en placering han höll, total 68a, snyggt och stabilt på ny dekaltrimmad moppe Adolfsson rullade in på en total 110e

Hampus fick jobba lite med sina lite kraftigare klubbkompisar, men konditionen avgjorde till slut och han tog oss totalt, en total 126 för honom Nicke höll igen för att få köra med E – liten igen, tog en 131 totalt. Kling låg på som satan, men en vurpa på sista varvet i sista finalen gjorde att han släppte förbi mig, annars hade jag aldrig kommit ikapp. Kling 136a totalt. Olle hade lite problem med KTMen och förväntningar med ståpäls uppträdde när man hörde 500 tvåtakts ljudet från camp Olle, men han valde fyrknackarn istället Olle total 142a. Själv kom jag 13 placeringar efter Tomas.

Saknade många kindsare, vi var ju bara 11 st. Måste igen säga att detta var en kanontävling, tack BMK för ett mycket bra arrangemang.

Lidköping nästa.

Claes i Sund

VGC ALINGSÅS  -18

Efter den torra sommaren hade det kommit in lite naturlig bevattning över Sveriges crossbanor och Holbanan var välpreppad inför VGCs deltävling. Är relativt säker på att taktik snackades, banan kollades och kött grillades, tror även att en och annan sportdryck införmundigades i depån.

Träningar och kval kördes och banan höll hög klass.

Snabbaste kindsaren totalt för dagen var Lucas som har ett sjujäkla tryck i åkningen, Jonatan total 19.

Kinds nye badboy fick en reprimand för snabbåkning i bandepån men tog en fin 43e vilket ju var bättre än när han gäståkte i Nilssons cup för 650 spänn och fick köra final med dom lite långsammare förarna då han blev nerflyttad pga missad gulflagg på träningens första varv, fy på sig Filip var med och drog och blev total 44a, Albin H 64a, Andre F tog sextinian

Tomas A rullade in på en 83e. Nicke var i högform efter Semestercrossen och körde C-final och slutade på en grym total 90e plats, är ju inte förvånad men mäkta imponerad, då jag vet att hans träningsdos inte ligger högst i gänget, talang och styrka före träning

Kling var i högform och verkar vara färdigläkt och italienträning semestercross och träning med förre VM tvåan ger resultat,123a i Hol Hampus blev total 125a före Olle på en total 126e, Sami 134 a med en nolla i andra heatet.

Tolv kindsare med är väl ok, men i Uddevalla blir vi väl mer. Var ju inte med här, men på VM banan vill jag åka, vi syns där. Claes i Sund

Semestercrossen, delar av Kindsligan + några till  -18

Efter VGC semestercross var vi ett gäng som valde att förlänga semestern med lite mer crossåkning. Värnamo lät oss få tillgång till duschar mm och vi stannade en natt extra på deras fina anläggning för att sedan rulla mot Ljungbys trevliga bana. Vi pratade med dom mycket trevliga personerna som håller i verksamheten där och fick tillgång till toaletter och duschar. I crossvärlden känns det som att vi är som en stor familj, blir lika glad varje gång man hör av sig och folk gör allt för att man ska känna sig välkommen.

Gick banan och började bli vän med Nicke igen efter utklassningen i Värnamo, konstaterade att jag måste vara rädd om dom som orkar stå ut med mig, då dom är få. Banan var kanonfin och vi gick till depån och grillarna tändes, då en av våra favorittjejer fyllde år och inte var med anordnades allsång som filmades och skickades till henne.

Andre är en av dom grymmaste bakhjulsåkare på trampcykel jag sett, han lärde min minste kille David att åka bakhjul så det stod härliga till. Visa och Ordföranden med familj + Wång kom och hälsade på. Trevligt småprat och lite vätska intogs, blev lite senare kväll än på tävlingarna då träningen inte började innan 17.00

Min äldste pojk Max kom med en kompis för att gasa lite då dom haft några års uppehåll och ville köra igen. Sebbe som blivit av med gipset skulle också känna på det lite Andre stod över åkning efter. klotningen i Eksjö och körningen i Värnamo, men var juste och lånade ut KTMen till Max kompis.  Fam Fransson med Torbjörn som kock bjöd hela gänget på lunch.

Knattarna började och vi hejade på ordförandens tös som hanterade 65an med bravur. Wång var med och supportade, hoppas på att han är färdigläkt till Alingsås. Han hade tänkt åka med till nästa bana med, men hade nog överansträngt axeln, så ha fick tyvärr rulla hem. Vi rullade ut på banan och hade skitskoj, Visa och några till tog upp grinden så vi fick köra flera träningstarter, vilket var mycket uppskattat, alla hade goa smile efter träningen och grillarna åkte fram, crossarna tvättades och gjordes iordning för morgondagen då vi skulle åka till Uppvidinge.

Vi kom fram till banan och efter kontakt med ledningen fick vi komma in på området, toa och duschar och ström fixades till oss, ännu mer härliga crosskontakter knöts. Häftig bana, den var byggd i en gammal skidbacke. Lite Motalakänsla, träningen rullade igång och alla hade kul. Kling som hade koll på denna bana, men aldrig åkt här hade bra tryck i åkningen och klippte bl.a. ett grymt platåhopp framför mig, trots att jag genade och tog knatteslingan kom jag inte ifatt honom. Richard rules

Henke från fmck och Jonatan visade dom flesta hur man hanterar en cross, det enda som kunde stoppa Nicke var nog om bensinen tog slut, först ut sist in Sebbe provade på lite 450 utöver 125an, han bottnade inte min dämpning, men jag kan nog inte skylla på Hondan att jag inte hoppar.

Långbord dukades upp och alla bänkade sig och vi hade en mycket trevlig kväll. Efter en god natts sömn rullade min familj hemåt, frugan fick en otrevlig upplevelse då slitbanan släppte på husbilen och slog sönder hjulhuset och hon blev tvungen att stanna på en 100 väg utan vägren. Som tur var kunde vi rulla i ca 20km till en P ficka då det givetvis var hjulet ut mot trafiken som krascha, inget reservhjul Men allt går att fixa och nån timma senare var vi på väg hem igen.

Vill tacka alla som var med och gjorde denna tripp så trevlig, ett extra tack till Sofia, Henke och Mikael som hängde på kindsligan.

Vi saknade Eva, Björn, Albin och Tervahautas + några till på denna tripp men det kommer ju mera tillfällen.  Claes i Sund

VGC Semestercrossen Värnamo  -18

Vi rullade iväg till Värnamo och byggde upp campet, fick bästa platsen närmast utfarten till banan, kanon när man är slutkörd efter heaten. Berättade för kamraterna att jag var här vid invigningen förra årtusendet, men blev som vanligt inte trodd. Mekade iordning grejorna och öppnade en burk uppbyggnadsdryck för morgondagen. Bergren hade ju varit här och tjyvtränat ca 100 ggr, så jag kände att jag som vanligt var i underläge. Träningen gick bra, likaså kvalen.

Finaldax

Totaltrettonde idag blev Jonatan som i andra heatet tog det lite lugnare, men han har bra koll på grejerna och körde stabilt på den bitvis mkt krävande banan.

Skansen stod på som och tog en 45e plats. Sören tog en 70e, såg Evensen köra in i depån, enligt obekräftade källor överkörd av nr 139 men total 104a för dagen.

En kraftigt tilltufsad Andre F körde in på en 98e plats

Nicke som nästintill har detta som hemmabana utklassade sina före detta kamrater med en 127e plats. Olle L som är vårt nya stjärnskott i E-klassen blev enligt listan både 132a och 133a totalt, grymt om han inte har två transpondrar. Carro körde på bra och slutade på en 139e. Kling som nu börjar få ordning på knogen blev 141a och Sami 142 a, själv kom jag 66 placeringar bakom Sören. I sista heatet körde frk Sternmarker in en rejäl lucka på mig och utklassade mig med en höghastighetsomkörning på målhoppet.

Mycket trevlig helg med lite skador. Skoj att vi fick finbesök i depån Göran S kom och förgyllde tillvaron även Tervahautas var där, mycket trevligt. Och givetvis hade jag rätt om invigningen av Värnamo motorstadion 1994.

Imorn åker vi till Ljungby för att träna på tis.  Claes i Sund

VGC Semestercrossen Eksjö  -18

I ett strålande solsken rullade vi iväg mot Eksjö och första deltävlingen av årets semestercross, jag och Sebbe kom lite senare men frugan och fam Fransson hade ordnat en fin plats åt oss. Vi käkade lite och Nicke berättade hur banan var och taktiken om hur körningen skulle läggas upp inleddes. Natten flöt på och anmälan och besiktning avklarades. Banan såg fin ut. Träningen rullade på och klubben hade gjort ett kanonjobb med banan, vilket ju innebär väldigt mycket jobb när det är extrem torka och vattenbrist. Tids och körkval gick bra och inga större incidenter inträffade, det var lite omgrupperingar pga att det var många nya åkare med vilket ju är kul.

Finalerna startade och i A var Jonatan var grym och slutade på en fin totaltolfte, vår andre aspirant till A – final Oliver J fick tyvärr av okänd anledning avbryta och åkte hem efter träningen.

I B-finalen var Andre. S 21:a efter friska satsningar. Skansen rullade på fint och slutade 25:a.

I C-finalen var Evensen vass som vanligt och slutade på en 22:e plats.

I första D-finalen fick Olle kedjebrott och slutade på en 37:e plats Kling var som vanligt grym och slog till med en fin 36e Sami blev 31:a Carro tog en fin 24:e , 22 jag, Nicke hoppade dom flesta hoppen och var långt före på en nittonde. Adolfsson blev 10:a

I andra D- finalen var Kling 31:a och Carro tog en imponerande 21:e plats Nicke var två placeringar före , Olle hade fixat kedjelåset och racade på och tog en fin 17:e plats , Thomas A kom in på en 15:e med tjocka farbrorn bakom sig.

Tråkigaste incidenten kindsgänget råkade ut för var Andre F som gick ikull och skadade ljumsken och armen.

Tyckte det var en grymt rolig tävling som Eksjö ordnat efter dom extrema förhållande som rådde. Imorgon Värnamo          #162

VGC Älvängen -18

Anlände till paradisbanan runt 19 tiden, Marcus hade mutat in ett rejält område till kindsligan. Vi byggde upp campet och begav oss bort till Beskaskinn där det vankades fina priser vid darttavlan, Nicke hade ju tjyvtränat hela försäsongen och placerade sig i final. Själv är jag ju en naturlig talang och räknade med att vinna överlägset. Men en elak motvind och känning av ett nageltrång jag hade hösten -83 gjorde att jag missade, tror även att pilarna var obalanserade, men ännu ett trevligt arrangemang av Beskaskinn.

Vi gick bort och kollade in banan. Banpersonalen jobbade på med banan eftersom det varit serietävling under dagen. En del ombyggnation hade skett sen förra året och banan var fin och hård, vi var lite oroliga för övernattning, men som vanligt skötte sig Urban perfekt. Banan var kanon.

I A-finalen var Jonatan snabbaste välklädde med en fin total 14e plats våran lagledare vilade upp sig och stod över serietävlingen i kil för att i stället satsa på Älvängen och slutade på en snygg 28e plats, Albin krigade på friskt och tog en mycket imponerande 38e plats, våran före detta nästankindsare knep 40e platsen

Andre F hade en bra dag och tog en total 59e plats, Jacob hade oflyt i andra heatet och klämde sig i styrkronan så han fick bryta men blev trots det 78a, Evensen var försiktig vid anmälan och kunde köra och slutade som 81a

Nicke trivdes som fisken i vattnet och blev 119e, våran rookie Olle blev 127a i sin första VGC med ett stort smil. Carro var snäll och lät Olle komma före henne med en placering totalt, jag hade en fin dag och kom 112a Kling fick stå över för sin skadade knoge

En stor eloge till våra grymma serieåkare Anton Lindgårde, Jonatan Fransson och Jacob Karlsson som åkte upp till Kil och försvarade våra färger med ett starkt decimerat lag Mattias A skötte som vanligt sin uppgift som lagledare och var på plats och coachade laget, nästa serietävling får vi hjälpas åt att få fullt lag.

Tyvärr åkte Sami på motorras, och Kinds goe allt-i-allo Marcus Åberg skadade sig

Semestercrossen nästa Claes i Sund

VGC Borås -18

Blev lite stressigt då veckan kändes lite kort, hade inte kollat över cykeln sen träningen i Stenugnsund, bytte luftfilter och drog iväg kom fram och såg att man byggt upp HRC hoppet en dryg halvmeter i upphoppet, blev väl inte så himla imponerad av det då jag inte tycker om såna hopp. Men träffade på Laigar och Bergren som hade gått banan och dom sa att den i övrigt såg bra ut. Det är en vacker och trivsam plats på gäddered, 50 miljarder knott kan ju inte ha fel. Vi tog oss snabbt bort till Hedströms husbil där vi blev bjudna på kaffe m.m himla trevligt, men klockan rusade iväg och det blev nanadags.

Träningsdags rullade ut och banan var välpreppad, tyvärr blev det en vurpa vid HRC hoppet och det blev en paus, uppfarten hyvlades av och blev lite mer motionärsanpassat. Tyvärr slog Simon S omkull på ett annat hopp och slog i sin axel så han fick utgå för dagen, synd då han är grym i Borås. Även Oliver fick slänga in handduken då han skadade handleden.

Men en av de värsta skadorna i kindsgänget råkade en av våra Kawasakiåkande piloter ut för då han blixtsnabbt skulle anmäla sig för att dominera tävlingen och trampade snett i trappan till anmälan och skadade ledbandet i foten, jädra skit för Evensen som jag tror annars antagligen kvalat in i A-final.

Kvalen rullade på relativt incidentfritt och alla delades in där dom skulle vara, utom dom som kom före mig i finalerna och givetvis hade mörkat då dom var A material

Finaldax. I A-finalerna var alltid välklädde Jacob helgrym och slog till med en 12e och en 20e plats, 13 totalt i A, måste väl vara en av dom bästa placeringarna han haft i VGC, gott jobbat Jacob
Jonatan total 21a  , Sörensen slog till med en fin 30e plats , våran härlige ”debutant/återfallsåkare” Lindegren i snygg klädsel och härlig åkstil tog en imponerande 31e plats i A- finalen, i sin första tävling på lääänge. Härligt att se

Albin kämpade på och blev 13 i B-finalen med Skansen precis bakom, Andre F blev 19e och 50e gubbe totalt, trodde inte han skulle kunna köra efter smällen han fick på serietävlingen, men han är tuff Hedström och Bengtsson åkte hem tidigt men fick placeringarna 111 och 115.

I D- finalen såg jag inte Hampus, Linda hade kanske glömt att skicka med fintröjan men han blev 5a och 4a, snyggt åkt våran grymme allt-i-allo Marcus Åberg gjorde tävlingsdebut och slutade på en totalt 121e plats, Nicke 127 a , Carro, fortfarande utan lagtröja på en 129e, Sami på en 135e. Själv kom jag fyra placeringar före Carro.  Kling fick avstå tävlingen pga tjyvträning med förre VM tvåan Jörgen Nilsson, som vid starträning skickade iväg en sten som skadade Klings knoge, mycket oturligt Saknade ju Sebbe , men han börjar bli bättre.

Nu är det snart midsommar, ta det lugnt och ha det bra, Claes i Sund

VGC Stenungsund -18

Då var vi här igen, var ju inte så länge sen serien. Torrt och varmt har det varit ända sen vi var här sist, så det har varit en hel del jobb för bevattningspersonalen förstår man. Men som vanligt har banpersonalen gjort sitt yttersta för att preppa banan på bästa vis efter dom förutsättningarna som är. Kinds har ett gott gäng med som vanligt, och humöret är på topp i depån. Jonatan, Kling och Nicke anländer och vikten av vätskekontroll tas upp, en visuell granskning av banan inleds, banmaterialet kontrolleras och diskussion om spårval, däckval och sportdrycksval tas upp, inget lämnas åt slumpen. Som vanligt går vi som seriösa idrottsmän och analyserar alla eventualiteter.

Träningarna kör igång, varmt och torrt men välvattnat, tyvärr slår Sebbe på en grymmekrasch vilket resulterar i ambulansfärd till östra i Gbg där man konstaterar diverse skador bl.a. handleden bruten och opereras, lungorna hade fått sig en jädra smäll mm och så hjärnskakning så han blir borta ett tag.

Övriga kindsare rullade på och bäst för dagen var Simon som blev totalsexa, Oliver imponerade med en fin 19e placering på den inte riktigt nyslätade banan Fransson 22a och Lucas 25a André S slog till med en 44e. En sjuk Skansen tog holeshoten, dock inte i finskjorta och slutade på en total 49e. André F 68a, Evensen 79a, Albin H 104a kul att Thomas Adolfsson var med han slutade på larmnumret. Hampus E var tvåa i en av starterna och slutade på total 130e, Carro 133, Sami 137a, Kling som tjuvtränat ihop med Jörgen Nilsson blev 138, Nicke som bara körde ett heat slutade som 146a

Stort tack till alla som hjälpte till att lasta och fixa allt så vi kunde komma in till Sebbe, ni är dom bästa kompisar man kan ha

Claes i Sund

Hallsberg VGC -18

Då var det dags för första deltävlingen för säsongen, det lovades regn och en del avanmälningar gjordes, har aldrig varit förtjust i Hallsbergs bana, detta pga. av att jag är lat och det är jobbigt med sand. Regnovädret som utlovats kom inte, banan var faktiskt helt kanon. Banpersonalen hade gjort ett otroligt jobb och hoppen var lite mer motionärsanpassade, kanon

En annan träningsordning testades och träningarna rullade på fint.

Kvalen kördes och finalerna rullade igång. I första A-finalen hade vi med Oliver och Jonatan, Oliver drog iväg som ett skållat troll på den släta banan med Jonatan en bra bit efter, efter en stund kröp Jonatan upp och körde upp sig en fin 7e plats, Oliver slutade på en 17e, gott kämpat av våra serieåkare. I andra A-finalen slutade Jonatan på en 16e och Oliver på en 29e

I B-finalen var det med fyra välklädda och Sören. Min Sebbe kom iväg på en runt 30e plats men var inte nöjd där utan började en imponerande uppkörning, antagligen med minnet från förra året då Sörensen tog honom med en snygg omkörning i sista kurvan före mål.

Sebbe körde enligt gamle VM åkaren Stridhs ordination, ta ingen kölapp. Grymt påhejad av alla i depån tog Sebbe sin sista skalp i sista kurvan och slutade 10a. Mycket stolt och imponerad far. Sören 17e Skansen såg inte ut att vara riktigt i form och slutade på 21a, Andre F får inte riktigt till starterna men kämpar på gott och är alltid kul att se på. Evensen är grym som vanligt och rattar runt gröna faran på ett säkert sätt, slutade på en 34:e.

I C- finalen var det tomt på Kindsare .

I D-finalerna var vi fem stycken som gärna visade vilken klubb vi kör för och så Carro, snabbast i D gruppen var Hampus E som slog till med en fin 9e plats i första och i andra slog i backen efter att försökt att flytta på en klubbkompis, BERGren verkade inte som han märkte av touchen, men Hampus kom upp och blev 15 i andra. Nicke trivdes i sanden och slutade på 13:e och 14:e. Sami blev 24:a och 27:a. Vilt satsande Kling verkade inte riktigt iform efter sin kraftiga vurpa i preracet men kämpade på 25:e och 21:e. Själv vill jag ju bara nämna första heatet då jag med 2mm till godo kom före Nicke, i andra kom jag 25:a  med massa bortförklaringar som ingen trodde på . Carro 18 och 19.

Hoppas jag inte missat någon, ha det gott vi syns Stenungsund .

Claes i Sund

Serien Div 1 Stenungsund

Sebbe och jag åkte till Stenugnsund och körde reservserien, frugan och David tog och åkte med, så det blev en liten semestertripp. Planen var att åka upp direkt till Hallsberg från Stenungsund och köra VGC:n på lördagen.

Kinds laguppställning för dagen var Tom, Hjortmarker, Svedberg, Axell, Oliver, Stridh, Jonatan och Jacob. I reserven Albin H, Kling, Sebbe och jag.

Klubben hade gjort ett otroligt jobb med att preppa banan då det varit mycket torrt, vattning och harvning sköttes med glans

Träningarna rullade på och Mathias och Oliver tog ut kvalgrupperna och grabbarna levererade, Hjortmarker fick en dålig start men rättade till det snabbt, jag stod vid kurvan vid klubbhuset och Eddie släppte inte en mm på gasen bara växla upp och tog tio st åkare på en ytterrökare helgrymt, var något av det häftigaste jag sett.

5 gubbar till A-final är inte så illa. I reserven rullade vi på och Sebbe var den som kom först i mål av kindsarna. Oliver hade problem med dämpningen och kom och sa till Sebbe om en halvtimma kör du A-final, tror Sebbe blev lite nervös, men givetvis körde han. Första A-finalen två kindströjor först Eddie och Tom som såg ut att åka ett eget race, helfräckt. Jonatan hade missflyt och bröt av styret efter en marksyning, men i god laganda fullföljde han, respekt. Eddie S har bra flyt och körde mycket bra, Sebbe körde på bra, var ju rätt tufft motstånd, detta var mitt tuffaste heat denna dag. Grymt stolt när Sebbe rullade i mål. Hjortmarker snabbaste kindsaren i A-final 1 med Tom någon meter bakom.

B-finalen rullade på bra och alla kindsarna gick i mål, Simons cykel ville inte starta så ingen vidare start från honom, men han kom igen, efter målgång tanka och rakt upp på grind igen för A-final, grymt av Simon, blev ingen paus pga sammanslagning B och reserv.

I andra A-finalen tog Tom och Eddie åter kommandot och drog iväg från övriga fältet, Svedberg, Stridh och Jonatan körde på lite längre ner i fältet. Alla gubbarna i mål. Denna gång med Tom med Eddie någon meter bakom.

I reserven var Kling kinds bäste poängplockare.

Summa kardemumma kinds förstalag 2 a, reserven också tvåa         Gott jobbat grabbar

Claes i Sund

VGC prerace Kinds MK

Äntligen säsongstart, efter oro att tjälen inte skulle släppa blev det ju varmt som satan och vi körde några träningar med grym dammbildning, så Lasse fick jobba som bara den med att få igång bevattningen. Men så rättade det till sig och blev riktigt crossväder. Vi körde en arbetsdag och i sann kindsanda kom det drygt 30 goa kindsare och fixade till det mesta. Banchefen tog en stund med lastmaskinen och rättade till banan, och det blev väl rätt ok Fredagen kom och jag åkte upp för att gå banan och hitta snikspår ihop med den vältränade proffsåkaren Kling, Åberg hade gjort en skylt så depån packade sig själv lite anmälan och besiktning, vi åt en trevlig middag med nyblivne fadern generalen, och Fransson spelade goemusik på sin nya grymma musikanläggning, uppladdningsdryck intogs. Depån fylldes.

Träningarna inleddes och banan var lite kletig bitvis, men blev bättre och bättre ju längre dagen gick! Tidskval och körkval rullade på finalerna började. Dom välklädda var utspridda överallt. I första A-finalen klämde Oliver J till med en imponerande 6e plats, detta på en bana som var bra mycket håligare än den brukar vara 10-12 på lördagar Snyggt av Oliver Jonatan hade blöt finskjorta och liite missflyt och marksynade några gånger, så han placerade sig lite längre ner. Andre S krigade på och körde in på en 25e, bra jobbat i en A-final. Albin och Jacob DNF. Albin fick slänga in handduken pga kylras.

I andra A-finalen struntade Fransson i att marksyna och placerade sig på en fin femte plats, Jacob körde in på en elfteplats med stabil körning, Oliver som nog tog ut sig lite i första heatet slutade på en 20e jädrigt bra kämpat. Andre S DNF.

I B-finalen var banchefen bäste välklädde på en 18 plats, hejarklacken som stod och väntade på kinds holeshotking blev grymt besvikna då banchefen höll igen, Andre F blev 22. Jocke H fick utgå med kopplingsproblem.

I C- finalen stod hurraropen höga när nygamle kindsaren Martin P tog en klockren holeshot med välklädde Evensen en liten bit bakom, Martin tog det lite lugnt då försäsongsträningen varit lite klen, Evensen däremot drog på som ett skållat troll och tog en överlägsen Ceger (obs ordvitsen) Martin på en tredjeplats förhoppningsvis med mersmak på tävlandet. Freddan krigade på och slutade på en 14e plats. Tyvärr körde Sebbe in i en vurpad mc och slog upp ett stort hål i motorn och kvaddade ett kyl så han fick avbryta

I den första hårda D-finalen slutade Nicke på en imponerande 7e plats och Kling körde upp sig till en fin tolfteplats efter en kraftig vurpa precis framför mig, såg mycket otäckt ut. Jag lyckades komma sju placeringar före honom.

I den andra D- finalen kom Bergren 6a jag 8 och Kling 13e

Tycker att det var en trevlig tävling och det var mycket roligt att träffa gamla vänner igen, vi var 23 kindsare med och körde, skoj . Stort tack till alla funktionärer, kioskpersonal, medtävlare med många mer. Vi syns i Hallsberg.        #162

VGC Borås

Då Borås ligger lite avlägset (enligt Göran Bengtsson Hallsberg) åkte jag tidigt och
tog plats i depån , Sebbe tog moppen . Berggren och Tervahauta kom och vi byggde upp campet.

Bengtsson med holeshoot lysande i ögonen kom med en sprojlans ny crf 450 -18 som inte ens var startad, nu skulle
det holeshootas!!
Engerstads, Sami, Björn, Albin, delar av Franssonsligan och Kling anlände och vi bredde ut oss, flera kindsare kom,
några valde att komma på morgonen .

Struntade i att gå banan då några av dom goa grabbarna ifrån Fmck stod bredvid oss och dom sa att banan var fin, satte mig och taktiksnackade med Björn och Kent, Berggren laddade för pokal och troppade av, banchefen gick och la
sig runt sjutiden och drömde om plastdödskallar med ben och evig berömmelse.
Själv kröp jag till kojs runt tolvsnåretoch inställd på att dominera på banan.

Morgon och verkligheten kom , mor baklänges kan lura en att tro att man är Stålmannen, stadig frukost = kaffe.
Såg Berggren lasta ur fabriksarn med det nya mygeldäcket från Tibro på.

Träning på fin bana och trevliga medtävlare, kvalen avklarades och finalerna körde igång.
Simon körde som satan och nosade definitivt på dagsseger tyvärr sket det sig, tror det blev punka men ändå 13e,
Fransson på 20e, Felix hade gött tryck i åkningen och slutade på en 24e , Albin har förbättrat sin teknik i wavsen från förra året, gudskelov och slutade på 43e plats, nästan kindsaren på en 51e , Matte plågade upp hundratjupeden
till en 54e, snyggt!

Laigar 58a, Sebbemannen 61a trots lite tidigarelagd målgång, Andre S 62a, Evensen pötte runt kawan till en 65e,
Andre F 78a , Lucas 81 på ett heat pga kedjebrott.

Våran goe debutant Sebastian J som tog licens nån dag före tävlingenkörde in på en fin 93e plats, Oliver 94a, Jacob var
inte helt hundra utan blev 99a.
Patrik J tog en så kraftig holeshoot så heatet fick startas om (kan ha varit något annat, men jag tror det var därför)
och slutade på en 107e plats i sin VGC premiär.

Banchefen hade ju laddat för holeshoot sen tidernas begynnelse, menvalde att ta en vilopaus med sin
namne i början på startsvängen, ingen plastdöskalle till Bengtsson, verkade inte som det blev några större skador på
någon av Bengtsönerna som tur var, brukar inte vara så noga med min placering, men nu kom jag före Nicke trots
mygeldäck jag vet att han inte satsade fullt men ändå 121a, Nicke 125a, Fredrik A 126a med go kämpaglöd, Hampus
var grym och slutade på en 127e, Sami 131a och Göran som till slut fick en lucka så han iallafall fick köra en VGC i
år 133a, en justerad Kling körde trots att kroppen inte helt ville vara med och blev 135a.

Bankett, efter avslutningen på denna helt fantastiska cup fixar Jonas G en bankett med massvis av priser och go mat, i år var vi i Borås klubblokal där limmareds värdshus stod för maten.

Drygt 100 pers var med (ungefär som på en av Kinds MKs grejardagar.
Beskaskinn hade också bullat upp med priser.
Kinds MKs fantastiska fotograf Jonna Tervahauta blev utnämnd till årets bästa fotograf, kolla in alla sköna
bilder på JT photo , Andreas Norrman delade även ut priser.

En trevlig tillställning .

Ett mycket stort tack till alla som är med och  gör denna cup så rolig, medtävlare, klubbar, funktionärer mm.
Det största tacket går till Jonas som skapat denna cup ochreglemente, tusen tummar upp.

Nu börjar uppladdningen för VGC 2018

VGC Tibro

En hårt harvad bana mötte oss, jag är ju personligen inte så förtjust i det, men det håller ju hastigheten
nere. Jouni hade mutat in en rejäl parkering till kindsligan, vi behöver ju mer och mer plats då mer kindsare får upp
ögonen för denna grymma cup, och även om alla åkare är störtsköna lirare så är det trevligt att umgås klubbvis.

Bengtsson anlände med holeshot lysande i ögonen . Berggren mm kom och vi gick ut och kollade banan och den såg helt
okey ut efter alla skyfall hade banpersonalen gjort ett fantastiskt jobb.

Grill, sportdryck och trevligt sällskap gjorde att kvällen gick fort.
Frukost och på med utrustningen, förarmöte och Nicke hade på något vis myglat så han vann ett nytt bakdäck som han
skulle ha i Borås för att dominera.

Rullade ut crossarna och träningarna och kvalen rullade på.

Finaldax och Fransson var som vanligt högt upp och tog en 13e plats Lucas 38a och Albin H som fått gott tryck i åkningen blev 45a kinds holeshotare 51 med namnen Tervahauta på en 66e, Andre F också på hugget på en 84e med Evensen på 87e , Sebbe som enligt läkaren
hade helt läktihop sitt lårbensbrott kunde få börja spela boll, men inte prova cross förrän
om 3 och en halv månad??? körde in på 113 plats Laigar 114e med ett fullföljt heat, Nicke
134,  Kling, Sami, Gustav, Hampus och jag lite bakom.

Våran nästankindsare på en 56 plats några placeringar efter banchefen.

Claes i Sund

Serien Kinds

Åkte direkt från Motala VGC till Kinds då vi hade serietävling och jag var tävlingsledare, fixade lite med banan
och lite pappersarbete, Jouni och Sami kom och ställde upp allt till varvräkningen.
Konstaterade att det kan nog bli liiite småjäkligt på banan då det regnat oavbrutet i två veckor.

Morgon, och nästan alla funktionärer kom, några sjuka,  banchefen och nån till, men vi har ju Marcus och Drutten
och några till som kan vara på fyra ställen samtidigt   Juryn kom och vi gick igenom det vi
skulle, som tur var var Yvonne Steen med så vi kunde göra allt rätt.

Förarmöte sen träning på en rätt så krävande bana, på sista träningen körde en kille fast så trots att vi var
fyra man kunde vi inte få upp den , utan den fick grävas loss.

Kval, Kinds brukar ju vara bra hemma, men hade dom kört hela serien som dom gjorde nu, hade vi nog vunnit
med 10000 poäng 8 gubbar rätt till A – final, lagledarna beslöt att vi skulle ha ett möte om att bara köra en A- final.
Jag kollade med åkare i dom mesta lagen och dom mesta tyckte det var bra, då banan var som den var tog vi beslutet
att dubbla poäng skulle utdelas i en A- final.
Kinds vann övertygande .

Tyckte tävlingen efter dom omständigheter som var blev lyckad. Inga direkta skador och storvinst för hemmalaget.
Gjorde säkert en del fel, men dom mesta verkade nöjda.

Stort tack till alla som hjälpte till, ingen nämnd absolut ingen glömd.

Tävlingsledare Claes Larsson

Dunteberget

Dunteberget, nästan lite magiskt.

Tänkte tillbaka på VM tävlingar från förr man sett på tv och läst om.
Hade aldrig varit där, men när man svängde in i depån pirrade till i magen när man kollade upp i dom välkända backarna, ja jag vet att den är lite ombyggd, men va grymt.

Hade ju varit monsunregn veckan före så banpersonalen måste ha jobbat häcken av sig, caterpillern måste gått nonstop nu när det var nästanuppehåll.

Jag och Kling tog med oss några sportdryckssubstitut och började bestiga Motalas svar på mount Everest
efter ett antal pauser och kraftigt håll med en alldeles för vältränad kamrat (typ sherpa) såg vi
toppen och fick pausa igen.
Vilken grymmebana !!!

Ner gick lättare.
I depån hade en hel del kindsare kommit och kvällsmat med mintu intogs, och sängläge intogs, en del regn
kom under natten .

Morgon och träning och kvalen kördes på en bana som blev bättre och bättre ju längre dagen gick.
Tyvärr var både Sebbe och Tervahautas inte med pga sjukdom, annars hade jag nog
klått dom båda två

Finaldax Jonathan var inte kry och sparade sig till serietävlingen som gick dan efter, så bäste kindsare blev
Lucas på en 33e med våran nästankindsare på en fin 44e platssedan kom grymt åkande Andre F på en mycket
imponerande 58e

Albin H har ju också ett härligt tryck i åkningen och slutade 61a, Evensen 72a, Berggren spöade än en gång
skiten ur Kling, Sami, Hampus och mig och slutade på en 100e plats Nicke rules!

Visst ja banchefen kände sig lite klen och körde bara ett heat och slutade som 117e

Denfetemedhängslen#162

VGC Hagfors

Vi drog iväg mot Hagfors men vi tappade bort ledarkonvojen , men det var lugnt , banchefen tog ledningen och tog en alternativ väg , efter några mil trixande vi oss runt och vände och vi började möta en jädra massa av våra medtävlare , men vi fick ju se oss omkring i dom värmländska skogarna och till slut hittade vi till banan , banchefen åkte i förväg när jag och Nicke handlade så han kom en timme efter oss till banan .

Kanske inte var den största depån jag varit i , men med gott mod , trevliga grannar , smörjmedel och skohorn fick vi plats . Franssons kollade om klubbyte var möjligt och campade med boråsarna Sami och Kling fick också campa lite utanför societén .

Grillarna tändes och banan kollades in , Berggren och dom andra toppåkarna gick banan medan jag mediterade och såg till att vätskekompensera för morgondagen .

Träningen började och det rullade på bra , Albin H var grym på det lösa underlaget , tyckte banan var rolig men med ett rätt så jobbigt Lommelsandparti i mitten . Delade meningar om banan innan heaten , men samma för alla .

Heatdags, Hagfors hade den mest tydlige startgrindspåsläppare jag varit med om under alla mina år i sporten , han va grym
Jonathan var även idag snabbast bland dom välklädda dock lite sämre placering än i Kil , men en 26e plats är inte fy skam . Såg fram emot att se en snyggt klädd ta holeshoten , nu när banchefen äntligen tagit på sig finstassen . Före starten såg jag grymme nästankindsaren leta efter finskjorta men Evensen hade lagt undan den , så tyvärr blev det ingen kindströja först , för Skansen var först över linjen med banchefen centimetrar bakom.

Albin H var som tidigar sagts grym , framför allt på Lommelsandpartiet och tog en 56e plats , gott jobbat !
Sörensen kom in på 58e plats efter snygg körning . Banchefen låg på som och slutade på 60e . Matte T älskade banan och njöt av varje varv , eller inte en 77e plats blev det . Store Fransson ( äldst )
körde på som en furie och tog 80e , Evensen 90a . Nicke drog på som och plockade placering efter placering och slutade på en 111e plats jag , Sami och Kling kom in lite efter .

Vicepresidenten i Beskaskinn fyllde år så det blev afterraceparty . Däckkrängartävlingen utfördes på alternativt sätt och Albin krängde däcket över konan och vann till kindsarnas jubel.

Grill , sång , tårta mm blev det . Alla kindsare skötte sig exemplariskt och var försiktiga med alkoholen som vanligt

Ännu ett lyckat arrangemang av VGC generalen .

Nerplitat på ipaden av Claes i Sund

VGC Kil 

Vi kom fram till Kils trevliga depå som kan liknas vid en flerstjärnig camping då den ligger fint belägen i en talldunge , grillrök och sportdryck kom fram , och brandvägar okuperades Bytte hjul för maximalt driv och grepp , eller kanske för att jag åkte på besiktning och hjulagren var rätt slitna .

Vi gick ut och kontrollerade banan och jag konstaterade att jag behövde ett kraftigt gashäng för att klara en del hopp , men banan var välpreppad och vädret kanon , tillbaka till depån och mat och dryck plockades fram . Tog en sväng och försökte injaga rädsla och fruktan i mina medtävlare inför morgondagen , det gick väl lite sådär

Morgon , och jag konstaterade att frukostmaten stod i Örby , snikte bort till Eva och Björn och såg utsvulten ut , hundvalpsögon och indragen mage så var frukosten fixad , fy på mig kollade runt lite och det saknades lite flaggvakter , detta mycket pga att det var en fredagstävling , men Jonas hade fixat 10 gubbar så det löste sig vi var lite kindsare som hjälpte till också .

Träningarna rullade på och det såg bra ut för kindsarna . Semestercrossen är en fristående tvådagars tävling med nästan samma upplägg som vanliga VGC .

Nu till heaten , tar bara upp den totala placeringen för dagen . Delar inte in i A B C och D , det får ni räkna ut själva . Kil 40 grind
Snabbast av dom välklädda var Fransson som tog en fin 19 plats efter en snygg start . Nice . På en 46 plats kom våran nästankindsare Skansen , för dagen på ett grönt monster några placeringar ner kom Sörensen på en 49e plats . På en 67 plats kom Tervahauta före våran banchef som denna gång fick se sig besegrad av sin namne .

Andre F kom in på en 85e med Albin H 20 placeringar efter . Evensen var inte riktigt i slag , men tog en 124e plats med grymt satsande Nicke Berggren på en 125e den enda som inte vill åka i våran tröja blev 133a , Sami 140 och en febrig Kling 147a själv blev jag i topp 160

Lastning och dusch och iväg till Hagfors

Nerklottrat av Claes i Sund

VMX Deltävling 2 

Eftersom vi var ett gäng som tävlade i Älvängen så var vi inte med på guldhjälmstävlingen på lör, men fick ju ändå en del info .

Roligt var att kinds nu hade med åkare i 50, 65 och 85 klasserna Theo, Melker och Gabriel racade på

Efter vad jag hörde flöt det på bra och inga allvarliga incidenter inträffade, väder och banan höll toppskick.

På sön var det dags för 85 u, U17 och bredd vi hade även här med folk i alla klasser, i 85 klassen varvade Linus ur yamman och visade prov på smarta spårval och friska satsningar och slutade som total 8a i det tuffa motståndet, snyggt jobbat Antonsson

I U17 var det Lucas som höll kindsfärgerna högt och han var topp 2 i starterna.

I slutet tyckte jag att jag såg en liten tendens till trötthet, men det var nog inbillning.

Ok Eddie var före men inte finklädd

I bredd B tog Adrian J en fin andraplats totalt , Patrik J tog totalfjärde påhejad av alla områdeschefer och många mer. Fredrika S tog 6:e platsen totalt dock i fulstass.

Olle valde bort 500an mot tvi vale med elstart en fin trettondeplats totalt, snyggt Olle. Cajsa B gjorde tävlingsdebut och slutade på en 15e plats totalt

i bredd A tog Pierre F kommandot och vann båda heaten.

Oliver fick spö av 4 st i totalen, Felix J tog en fin 6 plats totalt, Matte lyckades inte upprepa lördagens triumf men slutade som total 11, Emil J kämpade på och såg hur pigg ut som helst efter målgång, kanske såg fel ,  A Isenberg såg glad ut efter målgång, nä där såg jag fel, några marksyningar och missflyt reparerades med mestavurppriset, med pokal i handen åkte mungiporna upp, 15e totalt , Albin H hade missflyt med motorcykeln och fick ge upp andra heatet
Jacob och Evensen DNF, våran nästankindsare total 14 E

Tycker verkligen att tävlingen var lyckad, kindströjor i ALLA KLASSER båda dagarna, skitskoj var ju inte med på lör men söndagens skaderegister var väldigt litet, en stukad handled var vad jag hörde.

Funktionärer, tävlingsledningen, kioskpersonal m.m fick bara beröm efter vad jag hörde.

Det välutrustad kindsfiket med Linda och Eva var mycket välbesökt.

Marcus var överallt och fixade . Kan inte skriva vad alla gjort för då får jag ont i fingret, kan bara säja KINDS RULES , tack till alla som ställer upp

Claes i Sund

VGC Älvängen deltävling 3 

Fick med frugan och min minste kille David utöver Sebbe till paradisbanan, där vi hade blivit inbjudna av Jonatan att fira hans student . Fam Fransson dukade upp en grymmebuffe med mat och dryck för ett kompani och hela gänget lät sig väl smaka av läckerheterna.

Vi rundade av med lite sportdryck och laddade upp för morgondagens race .

När vi kom på fredagen hade det varit lite fuktigt hela dan , men Urban med medhjälpare hade slitit med banan så den var helt ok och på lördagsmorgonen stod solskenet som spö i backen och värmen var rejäl.

Första träningen var banan lite halkig och täckt med ett ca 5 cm tjockt vällingaktig lerlager, men vi körde bort det mesta och la upp kanonspår och vallar så alla andra fick en kanonbana .

Kvalen rullade på och kindsarna kom med nästan överallt, i A var Simon snabbaste rödvitgule och vi som tittade på var impade, lite för snäll mot Ring kanske , annars hade det blivit en tredjeplats , men fyra är jädrar imig inte dåligt.

Själv såg han lite missnöjd ut.

Men vi som såg på njöt av snygg åkning dock inte avundsjuk på hans händer som såg rätt slitna ut.

Jacob låg på bra och luftade ur sukan rejält.
Jonatan hade nog lite sviter efter flakåkning och studentfirande men hade bra tryck i åkningen.

Lucas visade upp våra färger med snygg stabil åkning men fick svänga av lite tidigare

I B- finalen hade vi ingen välklädd, men våran nästankindsare Skansen körde på som

I C- finalen var Matte centimetrar från att ta holeshoten sen fick mor och far Tervahauta känna nerverna dallra då Matte fightades ända in i mål där han kom in som förste man!

Gott, jädrar vad han körde

Lite längre bak krigade Evensen, Hagebrandt och Andre F på,var en del omkullglidningar, det är jädrigt kul att kolla när man ser våra tröjor överallt

I D kämpades det på som i vllket GP som helst , Kling och Berggren var som vanligt dåliga kompisar som bara drog iväg.

Gustav har ju ingen tröja än men han kämpade på bra.

Sen har vi ju Carro som hellre vill köra i sin matchande dress , vet inte riktigt, men hon kan ha kommit efter tjocka farbrorn denna tävling

Banchefen fick tyvärr avbryta pga efterdyningar efter marksyningen i Kind

Trorejjagmissatnån
Sammanslaget en mycket trevlig tävling med studentfirande i goda vänners lag , Kinds vmx next.

Claes i Sund

VGC Stenungsund deltävling 2 

Dags för deltävling 2, tyvärr fick jag åka själv till Stenugnsund då Sebbe vid träning i Borås kom snett i ett platåhopp och fick crossen över låret så lårbenet bröts, jädra skit men han är tuff och kommer tillbaka .

Som vanligt var kindsarna många och våra färger syntes till lite överallt.

Banan var väl iordninggjord, men några av hoppen känns ju lite stora för en försiktig motionär, men banan är kul tycker jag.

Träningarna rullade på och banan höll sig fin, kvalen avlöpte också utan några större konstigheter.

I snygga färger fick vi med åkare i alla finaler.

Jonatan fick till en hyfsad start i A-finalen och såg stark ut, tröttheten som man kunde ana i slutet av finalen i Hallsberg syntes inte av, det var väl bara en släng av vårtrötthet, tyvärr fick han glasögonproblem och fick ta av sig dom, men fullföljde på en fin placering , Jacob körde som en kung och placerade sig före Jonatan, vete sjutton om han fixat det om inte Jonatan blivit tvungen att ta av sig glasögonen.

Men Jacob var grym och gjorde underbara omkörningar till våra vilda påhejningar grabbarna levererar.

I B-finalen åkte Andre S som en furie och körde om överallt han var helt störtskön att kolla på och jublet i kindsdepån var öronbedövande Sörensen rules men säj den lycka som varar bakhjulspunka jädra skit !!

I C- finalen körde Matte, Andre F, Hagebrandt, Evensen  och våran grymme gäståkare Skansen. Andre åkte på i ett imponerande tempo men gick tyvärr på hakan efter ett snekast i ett hopp, hemskt synd då han verkligen åkte fint och hade ett jädra tryck i åkningen

Matte fick till en bra start och åkte stabilt och slutade på en elfteplats snyggt !

Albin var grym och åkte med ett stort leende Evensen såg ut att trivas och körde bra.

Laigar fick något problem och åkte hem. Skansen fick fart i snygga färger och plockade placering efter placering upp till en andraplats, fränt holeshoten togs överlägset av någon som inte hade på sig sin finskjorta.

I den tuffaste finalen var vi som vanligt några välklädda som satsade friskt och körde för ära och berömdhet som vanligt denna säsong var  Kling i topp, gott jobbat grabben .

Berggren var som vanligt vass, kan bero på sportdrycken vi intog igår kväll han var på ett sjujäkla åkhumör och drog som en avlöning,  spöa mig stort i båda heaten trots att jag tyckte att jag körde ”bra” han tog även Kling i andra.

Kling imponerade återigen med smarta spårval och en god kindsanda. Gustav körde på bra, Sami saknade nog några hk då han körde 125a, Carro gjorde comeback i felfärgade kläder, men vi gillar henne ändå.

Hoppasjagintemissatnågon

Sammanlagt en trevlig tävling med ett gott gäng, hoppas att Andre inte blev alltför mycket tilltufsad, nästa Lidköping.

Claes i Sund

VGC Hallsberg deltävling 1 

Världens ände (räknat ifrån sund)  men banan var fin och omgjord sen jag var här sist för 5 eller 6 år sen.

Kindsgänget tog plats i depån och banan inspekterades och konkurrenterna kollades in, såg en del nya ansikten, skoj.

Träningarna rullade på och man kände att försäsongsträningen gjort nytta, personligen tycker jag att sand ska vara på stränder där man kan sitta i en solstol och dricka något gott, är ju ingen sandåkare då jag av naturen är lat.

Kvalen avklarades och dom välklädda kom lite överallt, Tervahauta, Kling, Berggren och jag körde D-finalerna där Matte tog segern efter snygg och stabil åkning. Kling och Berggren var dåliga kompisar och åkte ifrån mig kraftigt. Även våran nya åkare Gustav körde på bra på den krävande banan.

Sebbe, Evensen, Andre F och halvkindsaren Skansen + någon som slarvat bort tröjan körde C- final även dåligt klädde banchefen var med, efter att ha varit klockrent först in i första böjen kraschade han och blev överkörd, så jag trodde inte han skulle resa sig mer på iallafall en vecka.

Men efter styrkronerikt och renovering  av knäskydd ställde han upp i start nr.2 som han nästan tog. Sebbe jobbade sig upp till en andraplats efter en halvdålig start, men på sista varvet tog tröjbortslarvaren över andraplatsen och Sebbe slutade på en imponerande tredjeplats.

Andre F körde som en Gud och det märktes att han ätit gröt och tränat fys hela vintern, Evensen krigade på bra och slapp armproblem så han verkade nöjd, tycker han har bra tryck i gröna faran. Carro fick lite åklust och sa att hon skulle försöka göra comeback i Stenugnsund.

I B-finalen syntes inga kindsfärger.

I A- finalen körde Fransson på, kan ha varit inbillning men tyckte att det verkade som att han kroknade lite grann i slutet.

Vi saknade fam. Engerstad som var i Uddevalla och provade på åkning i dom lite högre divisionerna, Lucas kämpade på väl i det tuffa motståndet, några andra vi saknade var Jacob, Laigar, Adolfsson, Simon, Jenny, Emilie m.m, hopplöst att räkna upp namn, missar ju alltid några, men saknade ju alla som inte var med.

Men ett bra arrangemang av Hallsberg, nästa Stenungsund.

ClaesiSund