Verksamhetsberättelse mc 2019

Motocross

Vi började året med att göra en säkerhetsanpassad förändring av crossbanan efter platåhoppet, detta var fas 1 av en omändring av ban/depåområdet som skall färdigställas i början av 2020.

Motionscross, Vi hade turen att även få ha VGC prerace 2019, vilket vi körde i april månad, vi är en klubb med många åkare i denna mycket trevliga motionscup. Tävlingen avlöpte väl och vi hade åkare ned i alla finaler, även ekonomiskt gick det bra, vi körde även två klubbmästerskap. Vi har några åkare som kör även i lite andra cuper gubbacrossen, Nilssons mm

Serien, iår hade vi åkt ner till div 2, där har vi rejsat runt med varierande resultat men hela tiden med fullt lag och en härlig kämpaanda. Kinds hade sista deltävlingen i okt och där var vi helt överlägsna segrare, vi kör i div 2 även 2020.

Veterancross, vi har ett gäng som härjar runt i världen och kör bland annat EM med sina härliga maskiner från förra årtusendet. Vi hade inte någon veterantävling på Tusca iår.

Lite mer satsning, vi har några stycken kämpar som satsar på JSM och SM, vilket ju är skoj.

Crosskolan, det rullar på med Åberg som ledare och han har hjälp av några av föräldrarna.

Enduro , det är en växande grupp med kindsare som åker bla varvloppen och vintercupen, till GGN var det ett bra gäng som åkte över, det har även gjorts en hel del arbete på slingan med Michael P i spetsen.

Utbildning, vi har fått två nya tävlingsledare i motocross och ett antal som genomgått funktionärsutbildning , men vi behöver utbilda fler, då det blir mer krav vid exempelvis tävling att man ska ha iallafall funktionärsutbildning ( görs på klubben )

Göran S har varit grym på att fixa banan, och vi hoppas verkligen att han kan tänka sig att fortsätta.

Bil , tyvärr har jag dålig koll på våra fyrhjulsåkande vänner, men jag är övertygad om att dom varit land och rike runt och presterat.

Inplanerat mc  2020. Färdigställande av ban/depåområdet, VGC prerace 26 april. Serien div två 4 juli
Claes i Sund