Verksamhetsberättelse mc 2017

Motocross

Under 2017 har Kinds MK varit välrepresenterat i en mängd serier och evenemang . En av de serier som vi har många åkare i är VGC (västgötacrossen) denna serie är till största delen inriktad på motionsåkare sk breddåkare , men även öppen för JSE åkare . Vi har varit en av klubbarna med många deltagare , och fick 2017 möjlighet att anordna ett prerace ( alltså en förtävling som inte räknas i totalen) och vi kommer även få anordna ett VGC prerace på Tusca 28april 2018.

Många har även kört i Vmx cupen som som fokuserar mer på våra barn och ungdomar , men det finns även en breddklass . Då vi inför 2017 tog beslutet att satsa mer på barn och ungdom resulterade det i att vi faktiskt hade med Kindsrepresentanter i alla klasser , mycket roligt ! 2017 var vmx en tvådagars tävling med G förare på lör och dom lite äldre förarna på sön . Kinds hade en tvådagarstävling 2017 . Upplägget 2018 kommer vara en endagstävling med G klasserna förmiddag och övriga klasser eftermiddag . Vi kommer anordna en Vmx tävling 2018.

Vår barn och ungdomssatsning 2017 innebar bl.a. en aktivare crosskola, Guldhjälmsutbildning och en större knattebana.  Banbesiktare Crister Karlsson sponsrade sin ersättning till Kinds MKs ungdomsverksamhet vilket resulterade i en träningsgrind till våra minsta förare, Torbjörn Fransson stod för tillverkningen. Stort tack till Crister och Torbjörn som gett våra minsta förare chansen att bli grymma i starterna. En stor eloge till Jonathan Fransson som varit en ihop med flera andra som hjälpt till att träna crosskolan 2017.

Vi anordnade även en barn och ungdomstävling i nystartade mx master 2017 där vi hade med ett flertal åkare. Vi kommer inte anordna någon mx mastertävling 2018.

Den mycket uppskattade Sommarspecialen 2017, fam Tervahauta höll återigen i sin populära välbesökta sommarspecial ihop med några till.

 

Slingindelningen som nu är färdig provades på några träningsläger och fungerade fint. Tanken är att vi under 2018 skall anordna ett antal träningsläger med lite olika inriktningar. Depån har blivit lite större och några mindre ombyggnationer av banan är planerad 2018.

Under 2018 kommer Markus Åberg vara crosskoleansvarig, vi kommer även samarbeta med Tranemo crosskola.

Serien 2017, vi vann helt överlägset i Tusca lerbad, men inte totalt, men kör div 1 även 2018. Ett stort tack till Erik och Jocke Hedström som hållit i lagledarskapet men nu lämnar över till Bigmaff som tar över som lagledare med Oliver J som medhjälpare

Vattnet i klubbstugan luktar och smakar gott.

Spolplattan ligger lite på is för tillfället.

Kinds MK har under 2017 haft några som varit på utbildningar, men det behövs mera. Vi har nu en grupp som tar funktionärsutbildning vilket sker på klubbnivå. Vi hoppas anordna någon / några kurser under 2018

Enduro

Våra eldsjälar i trädknåarna har under 2017 fixat till slingan och även varit aktiva i varvlopp med mera, vet att flera av crossåkarna åkt vintercupen i Skaraborg vilket ju får klassas in i enduro, hoppas på lite satsningar av endurogänet 2018.

Roadracing

Har tyvärr dålig koll men antar att Kinds varit grymma.

Bilsport

Kinds MK har ju en massa grymma utövare inom bilsporten så jag är övertygad om att det blivit en del medaljer och pokaler 2017. Men jag är inte rätt gubbe att skriva om det, pga av min bristande kunskap.

Claes i Sund

Lite om crossåret 2016 och lite framtid

Kinds Mk har varit aktiva i många serier och sammanhang 2016 störst har vi varit inom motionscrossen där många valt att köra VGC och Vmx alliansen som är två trevliga motionserier som passar både dom lite långsammare och snabbare åkarna.

I veteran har vi också med ett koppel med åkare som kör land och rike runt med crossar från förra årtusendet, flera kör även EM där Kinds MKs starke man Jocke Hedström inför sista tävlingen hade guldvittring, tyvärr var inte marginalerna på Jockes sida. Men ett  EM silver är jädrar i mig inte dåligt.

I ungdomsklasserna har Antonsson radat upp fina åkningar, även min Sebbe har kört en del. Lite dåligt med kindsare i dom mindre klasserna tyvärr. Men inför 2017 satsar vi på ungdomen och kör två barn och ungdomsserier.

Serien. Vi vann inte ? men kör div 1 även nästa år.

Enduro/ varvlopp. Vi var några stycken kindsare som tog oss till Gotland och körde GGN, snabbaste kindsare på kalkstenen var tvivelsutan Wille som fick pokal. Han har även placerat sig bra i andra lopp och får nog bli utnämnd till Kinds endurokung -16

Vi har kört klubbmästerskap haft grejardagar med görmånga goa kindsare, rustat upp klubbstugan, toa, duschar m.m, haft sommarspecial, träningsläger, crosskola, bjudit in Beskaskinn mc med bl.a. Jörgen Nilsson, haft CEC uppe med provkörning av div cross och enduromodeller m.m
En av dom ledande profilerna i anordnandet av detta är Jouni Tervahauta med familj, en stor eloge till dom.

NÅGRA NYHETER 2017

Vi kommer som nämnts vara med i 2 barn och ungdomsserier -17
Vmx alliansen som även kör en motionsklass och är en tvådagars tävling och nystartade  Mx master som är en endagarstävling enbart för barn och ungdom. Kolla in Mx masters proffsiga hemsida för mer info. Dom grymma bilderna står våran proffsfotograf Jonna för. Se mer på JT PHOTO

Vi kommer också köra VGC prerace, preliminärt 23 april

Och så kör vi serien.

Ev någon veterantävling, vilket innebär 5 till 6 tävlingsdagar på Tusca 2017 så vi kommer behöva många funktionärer som ställer upp. Tävlingsdatum kommer senare.

Färdigställande av våra slingindelningar av banan för att kunna hålla träningsläger på ett smidigt vis har gjorts av Erik N och Jonatan Fransson. Bra jobbat grabbar ???

En arbetsgrupp håller på med planering av spolplatta, och det arbetet kommer förhoppningsvis igång våren -17

Filter till vattnet i klubbstugan ( Claes Bengtsson kollar alternativ )