Verksamhetsberättelse mc 2018

Motocross

Inom crossen som i nuläget är den största verksamheten i Kinds MK har det 2018 varit mycket aktivitet inom motionscrossen och då främst inom cupen CEC VGC, där många Kindsare varit med och kört. Vi har haft med åkare i alla klasser A, B, C och D (mest kallad E lit) många har funnit denna tävlingsform roligt då upplägget passar dom flesta. Vi fick möjligheten att anordna Preracet -18 vilket blev en mycket lyckad tävling för oss. Finns en del små krönikor att läsa på hemsidan om dessa tävlingar. Vi har ju även folk som kör gubbacross, veteran, SM, EM, VM mm.

Sommaren ställde till det lite för oss, bl,a restriktioner med bevattning gjorde att banan var stängd en hel del , vilket ju kommer märkas på träningsintäkterna .

Serien gick väl sisådär, fina insatser blandades med brist på åkare. Skador, busshaveri, långa resor, en del prioriterade andra tävlingar mm. Detta gjorde att det fattades en del åkare. Dom som ställde upp gjorde ett kanonjobb, Mathias A gjorde ett grymt jobb som lagledare och ställde upp på träningskvällar mm men tyvärr uteblev åkarna.  Vår hemmatävling var lite fuktig. Summa kardemumma 2019 kör vi div 2

Barn och ungdom. Tyvärr fick vi ställa in vår Vmx deltävling pga. för få anmälda åkare.

Klubbmästerskap körde vi och där blev Simon Svedberg klubbmästare, finns en liten krönika om det på hemsidan

I Enduron har vi en grupp goa gubbar (inga tjejer där än vad jag vet) som kör land och rike runt och tävlar. Varvloppen, vintercupen mm lite dålig koll på placeringar, men är ju övertygad om att dom visar dom andra var skåpet ska stå.

Våra knäskrapande asfaltsåkare har jag dålig koll på likaså våra bilåkare, men dom brukar ju hänga med bra så det tror jag dom gjort även detta år. Claes i Sund

 

Lite tankar om 2019

Vi kommer ha 2 tävlingar i motocross -19

27 april prerace CEC VGC och 6 okt serien div 2

Vi har valt att inte ha någon barn och ungdomstävling -19

Vi ska försöka ha ett antal träningsläger

En del ombyggnation av banan kommer göras bland annat kommer målgången ändras.

En del ombyggnad uppe i skogen planeras också, Oliver J är den som håller i det.

Serielaget har jag börjat dra i och målsättningen är att vi ska fylla i med rejält med Kindsare varje tävling, som det verkar får vi med Mathias A och då delar han och jag på lagledarskapet.

Vi kommer kalla till ett seriemöte på försäsongen. Claes i Sund